Poiana Dragostei, un loc de poveste din Alba

Adăugat la Știri

poiana dragosteiO poienita in forma de inima, aparuta in mijlocul unei paduri de stejar, este un loc de poveste din Alba intr-o zona turistica de succes.

Locul pare incremenit in timp. Stejarii seculari au vazut de-a lungul veacurilor cete de haiduci tragand din flinte dar si perechi de indragostiti din povesti iubire de mult apuse. Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflata la 3 kilometri de minunea din padure, isi amintesc ca pe vremuri se intalneau cu fetele in poienita si incingeau hore de rasuna tot codrul. „De aia i-a ramas numele de Poiana Dragostei. Cum au lasat-o batranii, asa am gasit-o si noi” spun localnicii. Sătenii ştiu din tată în fiu că inima a apărut în mijlocul celor 260 de hectare de pădure, în urmă cu câteva sute de ani.

În apropierea poieniţei se află stâncile numite Piatră Craivii, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor. Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus.

Citește și Un județ și unsprezece opriri : Cele mai frumoase locuri din Alba

Accesul este destul de uşor. Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, cale de trei kilometri, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.

wikimapia.org si eva.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii