Plângeri penale pentru că nu se deschide Transalpina

Adăugat la Știri

transalpina-2015Citește pe radiounirea.ro despre revolta cabanierilor proprietari de pensiuni, care cer deschiderea Transalpinei.

Mai mulți proprietari de pensiuni din Rânca au depus plângeri penale pentru a fi trași la răspundere cei care sunt vinovați de faptul că nu se circulă pe Transalpina nici la această oră. Aceștia spun că afacerile le sunt aproape ruinate, întrucât turiștii nu mai ajung la ei.

Președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că e a doua oară când depune plângere penală.

„Am depus încă o dată la Parchet o plângere, pentru că procuratura nu şi-a făcut datoria aşa cum trebuie, după cum am considerat. Am depus prima plângere la data de 1 octombrie 2014, iar, după numai şase zile, domnii procurori au dat o ordonaţă de neîncepere a urmăririi penale şi clasarea cauzei. Din cele şase zile în care s-au făcut cercetări şi s-a dat această soluţie, două au fost de weekend, iar alte două au trecut atunci când a fost înregistrată şi repartizată. Au mai rămas doar două zile în care a verificat şi poliţia, şi parchetul, în condiţiile în care am depus 20 de probe la dosar, printre care şi răspunsul lor. Nu ne-a trimis niciun răspuns Parchetul şi nici măcar să ne prezentăm ca să dăm vreo declaraţie. În urmă cu două săptămâni şi jumătate am trecut pe la sediul Parchetului Novaci să văd stadiul soluţionării cauzei. Mi s-a spus că nu au putut să ne trimită soluţionarea pentru nu au poştă. Atunci am aflat decizia care a fost luată”, a spus Pănescu.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, spune că nu știe când va fi deschisă Transalpina pentru circulație.

„În urma Ordonanţei Preşedenţiale, drumul a fost preluat temprorar de CNADNR. Continuăm continuăm să îndepărtăm zăpada şi arocamentele de pe de partea carosabilă. O comisie de întreţinere a drumului şi siguranţei rutiere de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova verifică drumul şi va intocmi un raport, care va fi trimis Companiei în vederea declanşării lucrărilor de conservare.

Transalpina nu are regim de drum deschis circulaţiei rutiere. În funcţie de masurile care se vor dispune pentru conservare se vor stabili şi măsurile de siguranţă rutieră. Interesul este să avem un drum sigur. În această săptămână se va întocmi raportul”, a precizat Ion Tudor.

Chiar dacă e închisă circulației, proprietarii de cabane spun că în weekend-ul trecut au ajuns la pensiuni, pe Transalpina, zeci de mașini și drumul nu ar fi blocat de zăpadă.

sursa: greatnews.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.