Plăcuțele de înmatriculare/înregistrare trebuie predate obligatoriu, dacă se suspendă contractul RCA : Noutăți în legea RCA

Adăugat la Știri
Dacă alegi să îţi suspenzi contractul de RCA pe perioada cât e suspendat dreptul de circulație al mașinii sau cât e imobilizată, șoferii vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare, după cum prevede noul cadru legal al asigurărilor pentru răspundere civilă auto (RCA).

Ideea de suspendare a contractului nu e nouă, existând și acum, iar cazurile de suspendare sunt aceleași. Condiția predării plăcuțelor este însă nouă, iar nerespectarea ei va atrage amenzi și nu numai, informează AvocatNet.ro.

În noua lege, care va intra în vigoare pe 12 iulie, scrie că, în urma suspendării contractului, plăcuțele de înmatriculare/înregistrare trebuie predate obligatoriu autorității care le-a eliberat.

Citește și Cântar pentru mașinile de mare tonaj ce tranzitează șoselele din Alba Iulia. “Bonus”: radar pistol pentru toate categoriile de autoturisme

Care e sancțiunea pentru cei care nu predau plăcuțele și pentru cei care nu țin vehiculul într-un spațiu privat pe perioada suspendării contractului RCA? Potrivit legii, proprietarul va risca o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii