Peste 90 de elevi din Alba participă la concursurile „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, în 25 mai

Adăugat la Știri

În data de 25.05.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba, organizează concursurile cercurilor tehnico-aplicative ale elevilor cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor „Prietenii Pompierilor” şi de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La această activitate sunt aşteptaţi peste 90 de elevi ai şcolilor generale şi liceelor din judeţul Alba, constituiţi în 18 echipe ( 4 la secţiunea cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor şi 14 la secţiunea cu tematică de protecţie civilă ).

Concursurile vor consta în 2 probe ( teoretice şi practice) care se vor desfăşura după următorul program:

  1. începând cu ora 09.00, probele teoretice, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia.
  2. începând cu ora 11.30 probele practice, pe Stadionul Municipal „Cetate” din Alba Iulia.

Citește și ISU Alba: Măsuri și reguli de prevenire a incendiilor, la gospodăriile cetățenești

În cadrul concursurilor, copiii îşi vor dovedi atât cunoştinţele teoretice, cât şi abilităţile practice pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă.

Eforturile depuse de elevi vor fi  răsplătite cu premii (articole sportive, medalii, cupe şi diplome) acordate de Consiliul Judeţean Alba.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii