Peste 600 de elevi din Alba vor susține începând de luni probele scrise la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Adăugat la Educație și Cultură

bac olimpiciCei peste 600 de absolvenți de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an vor susține începând de luni, 24 august, probele scrise, după ce în perioada 17-21 august au participat la probele orale.

Potrivit calendarului tinerii vor avea prima probă la limba și literatura română luni, iar elevii care vor susține proba la limba și literatura maternă vor intra la examene marți, 25 august. În data de 26 august se susține proba obligatorie a profilului, iar în 28 august proba la alegere a profilului sau specializării. Primele rezultate vor fi publicate în 31 august, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi publicate în 3 septembrie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an în Alba s-au înscris 760 de elevi, dar aproape 30 nu s-au prezentat la probele orale și nu vor mai susține examenele scrise.

Probele scrise se vor susține în patru centre de examinare, la: Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și Liceul „Horea,Cloșca și Crișan” din Abrud.

La fel ca și în prima sesiune media minimă de promovare, la Bacalaureat pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului, este minimum 6.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.