Peste 4800 de beneficiari ai venitului minim garantat, în Alba, în luna aprilie

Adăugat la Știri

Peste 1 milion 300 de mii de lei a plătit AJPIS Alba, luna trecută, celor aproape 4.850 de persoane care încasează ajutor social.

4834 de persoane sunt înscrise în evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba ca și beneficiari ai ajutorului social (venitului minim garantat). Potrivit directorul instituției, Flaviu Cozuc, în cursul lunii aprilie au fost efectuate, pentru acești beneficiari, plăți în valoare de 1.285.516 lei. Din ultima centralizare a Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba reiese faptul că față de aceiași perioadă a anului trecut, numărul beneficiarilor de venit minim garantat a scăzut  cu 450 de persoane. Atunci, erau în evidențele AJPIS Alba 5826 de beneficiari.

Citește și AJPIS Alba : “LUNA TATĂLUI” nu este opțională, ci obligatorie !

Ajutorul social este un ajutor financiar, plătit în fiecare lună familiilor care se află într-o situație de mare dificultate: au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau nu sunt suficiente pentru îngrijirea membrilor familiei. Acest ajutor financiar permite garantarea unui venit minim pentru fiecare familie vulnerabilă, pentru că este acordat luând în considerare numărul de persoane care trăiesc împreună într-o gospodărie și au un buget comun.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii