Peste 370 de controale igienico–sanitare, în 2016, la Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Adăugat la Știri

Un număr de 373 controale igienico-sanitare inopinate au fost făcute, în 2016, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Ca urmare a acestor controale, au fost  întocmite procese verbale, în care au fost prezentate deficienţele constatate şi recomandările in funcţie de constatări, conform legislaţiei in vigoare, cu scopul de a evita şi limita apariţiei infecţiilor.

Printre cele mai frecvente deficienţe constatate au fost  lipsa dotărilor minime obligatorii în respectarea igienei instrumentelor medicale, curătenie necorespunzătoare a suprafeţelor si a modului de utilizare a substanţelor dezinfectante.

Citește și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia raportează 0,58% infecții nosocomiale, în 2016

De asemenea s-a constatat colectarea incorectă a deşeurilor periculoase, respectarea parţială a precautiilor standard ale personalului medico-sanitar sau a vizitatorilor. Au fost depistate soluţii medicamentoase expirate iar colectarea lenjeriei murdare nu s-a facut corespunzator.

De asemenea, au fost realizate anchete epidemiologice la cazurile suspecte şi confirmate de infecţii asociate asistentei medicale la pacienţi, depistate prin supraveghere pasivă sau activă.

 

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii