Peste 250 de sancțiuni, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză, au aplicat polițiștii din Alba, într-o singură zi

Adăugat la Știri

politiePeste 250 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii din judeţul Alba, într-o singură zi, pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Acţiunile de creştere a siguranţei rutiere pe arterele rutiere din judeţ, continuă.

În perioada 19-25 septembrie 2016, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii din structurile de ordine publică, acţionează, cu efective suplimentare, pentru creşterea siguranţei rutiere şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Se urmăreşte respectarea regimului legal de viteză, combaterea indisciplinei pietonale şi acordarea priorităţii de trecere pietonilor,  verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, combaterea indisciplinei rutiere şi în rândul bicicliştilor şi conducătorilor de atelaje.

În 24 de ore, au fost aplicate 284 de sancţiuni contravenţionale, din care 118 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 13 permise de conducere, retrase 7 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii