Peste 2.700 de persoane din Alba au fost diagnosticate cu afecțiuni respiratorii și pneumonii

Adăugat la Campanii de prevenire

copil-medicDirecția de Sănătate Publică Alba a început monitorizarea afecțiunilor respiratorii de sezon. Astfel în perioada 7-14 octombrie mai mult de 2.400 de persoane din tot județul au ajuns în fața medicilor din cauza afecțiunilor respiratorii acute.

Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea între 15 și 49 de ani, dar și școlarii și preșcolarii. Din datele Direcției de Sănătate Publică Alba reiese că cele mai multe afecțiuni grave, care au necesitat internarea, se înregistrează la copiii cu vârste între 2 și 4 ani. De asemenea, o dată cu schimbarea vremii au apărut și pneumoniile. În județul Alba peste 300 de persoane au primit acest diagnostic. Cea mai afectată grupă de vârstă este cea a populației active.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Alba, Cristina Galoș, spune că în multe cazuri adulții nu au dat importanță simptomelor respiratorii care s-au agravat și a fost nevoie de internare. Pentru evitarea afecțiunilor respiratorii de sezon medicii recomandă o alimentație bogată în legume și fructe și îmbrăcăminte corespunzătoare.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.