Peste 1800 de firme au depus dosare în Programul Start-up Nation, în prima săptămână de la deschiderea sesiunii de înscriere pentru ajutorul de minimis

Adăugat la Știri

A trecut prima săptămână din perioada de o lună a sesiunii de înscriere în programul Startup Nation 2017, prin care firmele foarte noi pot obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei de la stat.

Un număr de 1844 de firme au depus dosare în Programul Start-up Nation, în prima săptămână de la deschiderea sesiunii de înscriere pentru ajutorul de minimis, potrivit situației oficiale de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat..

Reamintim că sesiunea de înscriere a planurilor de afaceri în programul de ajutor de minimis s-a deschis pe 15 iunie, ora 10.00 și este programată să dureze până pe 14 iulie 2017, ora 20.00, în aplicația elecronică deschisă pe site-ul oficial aippimm.ro.

Statul spune că intenționează să finanțeze 10.000 de firme prin Programul Startup Nation 2017.

În cadrul Programului Start Nation, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) înființate după data de 30 ianuarie 2017 ar putea obține fonduri nerambursabile de la stat in valoare de până la 200.000 de lei, pentru investiții, în anumite condiții.

Guvernul a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finanțarea solicitanților din mediul urban, în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, bani care ar urma să fie decontați ulterior de stat de la Uniunea Europeană. De asemenea, pentru firmele din București, Ilfov și mediul rural național sunt credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, însă este necesar ca Guvernul să adopte o rectificare bugeară pentru alocarea efectivă a acestor bani în buget.

Citește și Programul Start-Up Nation 2017 devine activ joi, 15 iunie

Firmele trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin 2 ani după finalizarea implementării proiectului; În cazul în care în perioada menționată locul/locurile de muncă create în cadrul schemei se vacantează din diverse cauze, sau se suspendă, beneficiarul are un termen de maxim 30 de zile să ocupe locul/locurile de muncă vacante, păstrând numărul și tipul acestora pentru care a primit punctaj în planul de afaceri. La tipul locurilor de muncă se permit modificări în perioada de raportare între șomer, absolvent după anul 2012 sau persoană defavorizată definită conform legislației.

Sursa:startupcafe.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii