Peste 150 de elevi albaiulieni au contribuit la reducerea emisiilor de gaze în atmosferă în campania ”Oscar, șarpele hoinar”

Adăugat la Știri

Peste 150 de elevi de la Școlile Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu”, ”Mihai Eminescu” și ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia au obţinut economii de circa 1.600 de km în campania ”Oscar, șarpele hoinar”, distanță care, în caz contrar, ar fi fost parcursă cu autoturismul.

oscar-sarpele-hoinar-Ei au contribuit astfel la reducerea cu aproape 300 de kg a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Afirmațiile aparțin purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, și au fost făcute după publicarea oficială a rezultatelor campaniei derulate la începutul acestui an școlar. Dacă înaintea campaniei doar puțin peste jumătate dintre elevi mergeau pe jos, acum aproape toți continuă să se deplaseze per pedes, chiar mai mulți decât pe perioada derulării proiectului. Deși procentul școlarilor care circulau cu bicicleta a scăzut de aproape 3 ori față de perioada campaniei, când 8 din 100 de elevi mergeau cu bicicleta, totuși procentul celor care continuă să se deplaseze cu acest mijloc nepoluant este în prezent ușor mai mare decât înaintea campaniei. Cu toate că și procentul elevilor care călătoreau cu autobuzul a scăzut față de perioada campaniei, acum procentul lor este de 7%, aproape dublu comparativ cu debutul campaniei. O situație mai deosebită se înregistrează în cazul deplasării cu taxiul. Oarecum surprinzător, procentul celor care au împărțit împreună un taxi pe perioada campaniei a fost ușor mai mic decât înaintea demarării proiectului, dar ulterior aproape s-a dublat și este acum de 24%. Toate aceste cifre converg în reducerea semnificativă a procentului copiilor care erau transportați cu autoturismele personale de către părinți, care a scăzut de la peste trei sferturi înaintea campaniei, la aproape o treime în timpul derulării proiectului, pentru ca acum doar unul din 4 elevi să mai circule cu mașina părinților. În prima ediție națională ce a reunit elevi din 13 orașe, din județ au mai participat și elevi din Aiud.
Robert GHERGU

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.