Peste 100 de sancțiuni aplicate de polițiștii din Alba, într-o singură zi : Acţiune pentru siguranţa cetăţenilor, în toate domeniile din competenţa poliţiei

Adăugat la Știri

În cursul zilei de 06 iulie a.c., începând cu orele 06.00, poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în baza unui plan elaborat la nivelul inspectoratului. Pe parcursul zilei au acţionat, 59 de poliţişti, care au efectuat 10 percheziții, au constatat 4 infracţiuni şi au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27550  lei.

În 06.07.2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au desfăşurat acţiuni cu efective mărite, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

Astfel, au fost organizate mai multe filtre şi controale, pe liniile de muncă din competenţa poliţiei, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

În urma acestor acţiuni, polițiștii au constatat 4 infracţiuni, din care 2 in flagrant şi 117 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 27550 lei.

Dintre abaterile contravenţionale, 15 au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 84 la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, iar restul la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 45 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru centura de siguranţă, 4 pentru vorbit la telefon în timpul conducerii  iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată a fost reţinut 1 permis de conducere.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au verificat 10 deţinători de arme.

Poliţiştii de investigaţii criminale au constatat 4 infracțiuni de natură judiciară, au  făcut 10 percheziţii domiciliare şi au reţinut 5 persoane.

În urma celor 38 controalelor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la mai multe societăți comerciale, au fost constatate  2 infracţiuni şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 154 lei.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii