Peste 1 milion 300 de mii de lei a plătit AJPIS Alba, luna trecută, celor aproape 5.000 de persoane care încasează ajutor social

Adăugat la Știri

bani-ajutoarePeste 1 milion 300 de mii de lei a plătit AJPIS Alba, luna trecută, celor aproape 5.000 de persoane care încasează ajutor social.

4969 de persoane sunt înscrise în evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba ca și beneficiari ai venitului minim garantat. Potrivit directorul instituției, Flaviu Cozuc, în cursul lunii noiembrie au fost efectuate, pentru acești beneficiari, plăți în valoare de 1.304.954 lei.

Directorul Agenției Județene de Plăți și inspecție Socială Alba declară că față de aceiași perioadă a anului trecut, numărul beneficiarilor de venit minim garantat a scăzut  cu 244 de persoane.

Citește și AJPIS Alba : “LUNA TATĂLUI” nu este opțională, ci obligatorie !

jutorul social este un ajutor financiar, plătit în fiecare lună familiilor care se află într-o situație de mare dificultate: au pierdut locul de muncă, nu au deloc venituri sau nu sunt suficiente pentru îngrijirea membrilor familiei. Acest ajutor financiar permite garantarea unui venit minim pentru fiecare familie vulnerabilă, pentru că este acordat luând în considerare numărul de persoane care trăiesc împreună în aceeasi gospodărie și au un buget comun.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii