Peste 1.100 de părinți din Alba, care și-au scurtat concediul pentru creșterea copilului, beneficiază de stimulentul de inserție

Adăugat la Știri

1.109 persoane din județul Alba beneficiază de stimulentul de inserție, care se acordă părinților ce își scurtează concediul pentru creșterea copilului.

Persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului, care aleg să revină la serviciu mai repede, pot cere acordarea stimulentului de inserție. Concret, cuantumul lunar al stimulentului este de 50% din cuantumul minim al indemnizației aferente concediului pentru creșterea copilului. În prezent stimulentul de inserție este de  650 de lei. Potrivit ultimului raport al AJPIS Alba, pentru cele 1109 persoane beneficiare ale acestui stimulent, s-au plătit luna trecută aproape 700 de mii de lei.

Citește și AJPIS Alba : “LUNA TATĂLUI” nu este opțională, ci obligatorie !

Numărul beneficiarilor, în Alba, este în creștere față de aceiași perioadă a anului trecut, când în plată s-au aflat 602 beneficiari.  În cazul persoanelor care obțin venituri cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului se prelungește până când copilul împlinește trei ani, respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap.

Stimulentul de inserție poate fi cerut de oricare dintre cei doi părinți ai copilului, iar acesta se poate solicita pentru fiecare naștere.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii