Persoanele cu handicap locomotor grav ar putea primi gratuit, la cerere, un scuter electric pentru mobilitate

Adăugat la Știri

handicapPersoanele cu handicap locomotor grav ar urma să beneficieze, în mod gratuit, de un scuter electric care să le ajute să se mişte mai uşor. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca aceste persoane să aibă un venit lunar mai mic de 800 de lei. Parlamentarii propun ca persoanele cu handicap locomotor grav, atât copii cât şi adulţi, să beneficieze la cerere de un scuter electric pentru mobilitate. 

Există însă şi o condiţie impusă adulţilor activi pe piaţa muncii şi pensionarilor. Pentru a putea beneficia de acest scuter electric, aceştia nu trebuie să aibă un venit lunar mai mare de 800 de lei.

Pentru a putea primi acest instrument asistiv, persoana cu handicap locomotor grav sau reprezentantul legal al acesteia trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate un dosar care să conţină următoarele documente:  copie de pe cartea de identitate, certificatul de încadrare în grad de handicap, recomandare de la medicul specialist, cu menţiunea că cei a căror certificat de încadrare în grad de handicap este permanent nu vor mai avea nevoie de această recomandare.

Citește și Directorul AJPIS Alba: Părinții care au copii adoptați sau cu grad de handicap beneficiază de program redus de muncă

În termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data depunerii unui dosar considerat valid, persoanele în cauză trebuie să primească scuterul electric. Costurile acestor scutere electrice oferite GRATUIT vor fi suportate integral din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate de care aparţine asiguratul. După 5 ani de zile, o persoană cu handicap locomotor grav are dreptul să ceară un nou scuter electric.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii