Rămâi conectat

Știri

Pe 18 iulie, la sediul DSP Alba – Instruire privind monitorizarea calității apei, cu administratorii de piscine și ștranduri din Alba

Publicat

în

La sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, situat pe strada Mușețelului, nr. 2, va avea loc, în 18 iulie, de la ora 10.00, o instruire cu administratorii de ștranduri și reprezentanți de unități de cazare, cu bazine acoperite sau piscine cu circuit închis, în vederea monitorizării corecte a apei de îmbăiere, care include dezinfecție, filtrare și alte măsuri de igienă.

Reprezentanții DSP Alba consideră că se impune realizarea unui instructaj cu personalul care se ocupă de monitorizarea calității apelor de îmbăiere, fie că sunt piscine și ștranduri cu circuit deschis, bazine acoperite sau piscine ale unor unități de cazare, pensiuni sau hoteluri, disponibile doar pentru cei care înnoptează.

Astfel, celor care vor participa la activitatea de instruire li se va prezenta un ghid care conține recomandări și informaţii consultative cu importanță în sănătatea publica, privitoare la diferite tipuri de bazine de înot, cu referire la menținerea parametrilor apei de îmbaiere, în limitele admise de legislaţia in vigoare, precum şi exploatarea acestora, în condiţii de securitate. De asemenea, se vor prezenta și metodele de realizare ale dezinfecției apei.

Sunt cuprinse în acest ghid informații utile pentru administratorii de bazine de înot în cazul unor poluări accidentale, situații în care autoritatea de sănătate publică trebuie înștiințată, pentru a stabili măsurile imediate ce se impun, în vederea diminuării riscului pentru sănătate și pentru a stabili măsuri preventive de reducere a expunerii în condiții similare pe viitor.

DSP Alba transmite, pe această cale, că întreținerea corespunzătoare a piscinelor si bazinelor de înot este eficientă în prevenirea majorității problemelor de sănătate cauzate apei contaminate din aceste bazine. Curățarea (în special eliminarea biofilmelor), reînnoirea apei, filtrarea, ventilația și dezinfectarea sunt măsuri preventive, esențiale care reduc riscul apariției unor astfel de probleme.

Apa din piscine şi bazine de înot este în mod continuu predispusă contaminării cu microorganismele existente în atmosferă sau introduse în bazin de utilizatori.

Procesul de filtrare al apei este una dintre etapele importante în tratarea a apei din piscine și bazine de înot. Aceasta constă în recircularea întregului volum de apa şi începe prin absorbţia apei din bazin cu ajutorul unei pompe, urmată de trecerea apei prin filtru, dozarea de dezinfectant şi pH, și reintroducerea apei înapoi în piscina prin gurile de refulare.

Toate bazinele de înot şi piscinele nou construite trebuie prevăzute cu sisteme de recirculare a apei, iar cele existente trebuie dotate cu sisteme de recirculare şi tratarea apei.

Circulaţia apei în bazin trebuie asigurată în aşa fel încât să nu existe spaţii moarte unde apa stagnează. În aceste spaţii apa nu este dezinfectată şi nu este filtrată în mod corespunzător.

Filtrarea apei are ca scop eliminarea suspensiilor (turbiditate) din apă, pentru obţinerea unei ape transparente şi clare. Totodată prin filtrare se reduce cantitatea de dezinfectanţi utilizată. Filtrele trebuie să funcţioneze timp de 24 de ore pe zi pentru a îndepărta poluanţii proveniţi de la utilizatorii piscinei. Prin filtrare se elimină particulele în suspensie de diferite provenienţe.

Menţinerea calităţii apelor din bazinele de înot nu se poate realiza exclusiv prin monitorizarea de laborator. Este necesară o bună colaborare din partea utilizatorilor, în special prin respectarea regulamentului de ordine interioară: efectuarea unei duş înainte de a intra în apa de îmbăiere și utilizarea grupurilor sanitare pentru nevoile fiziologice.

Monitorizarea şi evaluarea calităţii apei din piscine şi bazine de înot se bazează pe urmărirea valorii parametrilor fizico-chimici şi microbiologici, în scopul de a depista şi de a corecta unele neajunsuri, iar în cazul unei poluări de a lua măsuri necesare pentru protejarea stării de sănătate a utilizatorilor.

Pentru urmărirea valorii parametrilor apei din bazinele de înot se recoltează probe de apă din care se determină parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba