Rămâi conectat

Știri

Patronii care vor să-şi desfiinţeze firma trebuie să se înarmeze cu răbdare : Paşii pe care trebuie să-i urmeze

Publicat

în

O treime din firmele din România au pierderi an de an. Unele sunt aşa-numitele firme-fantomă, dar altele mai există doar în acte, pentru că patronii preferă să le abandoneze, decât să le desfiinţeze oficial. Îi costă timp şi bani ca să le şteargă de la Registrul Comerţului. Întreaga procedură durează chiar şi patru luni, iar costul ajunge şi la o mie de lei. Detaliile pe radiounirea.ro.

România are peste 200 de mii de firme care raportează la Registrul Comerţului pierderi permanente. Unele dintre firme sunt paravan pentru evaziune fiscală, au recunoscut autorităţile de control, altele sunt eşecuri în afaceri. Banca Naţională a observat însă că unii patroni nu-şi radiază firmele şi din alte motive.
„Procesul de ieşire pe piaţa e îngreunat birocratic, costisitor şi antreprenorii care au constatat că firma nu merge, o lasă în Registrul Comerţului,” spune Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale.

Citește și Ce firme sunt obligate să întocmească dosarul prețurilor de transfer?

Asta pentru că patronii care vor să-şi desfiinţeze firma trebuie să se înarmeze cu răbdare.
Primul pas: proprietarul afacerii depune o cerere la Registrul Comerţului. Aproape trei săptămâni durează publicarea anunţului de dizolvare a firmei în Monitorul Oficial. Încă o lună, patronul aşteaptă eventuale contestaţii de la creditori. Apoi, poate merge la Fisc să obţină un certificat care atestă că nu are datorii la stat. Trebuie să treacă şi pe la Direcţia de Taxe locală, să-şi achite dările. Cu toate hârtiile, patronul se întoarce la Registrul Comerţului unde firma este radiată. Toate aceste drumuri îl costă cel puţin 300 de lei, dar suma se poate tripla dacă firma e mare.
„Am putea aproxima de la 2 până la 3 luni, 4 luni aceasta procedură de lichidare a unei societăţii. Poate te costă mai puţin contabilitatea acestei societăţi decât să plăteşti toate formalităţile de lichidare,” explică Adrian Benţa, specialist fiscal.
În fiecare lună, sute de firme fantomă, create pentru evaziune fiscală, sunt descoperite de Fisc. Suspecte sunt mai ales cele care au pierderi uriaşe, dar patroni bogaţi. Iar inspectorii fiscali îi verifică deja pe unii dintre aceştia.
Sursa:digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba