Pașii de urmat pentru radierea unui autoturism

Adăugat la Știri

radiere-autoVi s-a furat maşina, o vindeţi în afara ţării sau pur şi simplu nu mai vreţi să circulaţi cu ea? Atunci este obligatoriu să o radiaţi. Citește pe radiounirea.ro paşii ce trebuie să îi urmaţi.

Radierea maşinii trebuie făcută la Direcţia Permise şi Înmatriculări Auto. La dosar aveţi nevoie de o cerere în care specificaţi motivul radierii, o fişă de înmatriculare vizată de administraţia financiară de care aparţineţi, prin care se face dovada că aveţi achitate impozitele la zi, şi de un certificat de radiere, în trei exemplare.

Pe lângă acestea, ataşaţi certificatul de înmatriculare a maşinii şi plăcuţele, precum şi cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie. Vă trebuie şi un document prin care să dovediţi că aveţi spaţiu pentru depozitarea maşinii.

Citește și Achiziţia de maşini din altă ţară din Europa

În cazul uneia furate, mai aveţi nevoie de dovada de la poliţie. Dacă însă aţi vândut maşina în afara ţării, se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare şi plăcuţe, dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la înmatriculare. Dacă maşina este dată la dezmembrări, vă trebuie documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate

Sursa:digi24.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii