Parcări cu dedicație, la Alba Iulia, pentru persoanele juridice: Decid astăzi consilierii locali

Adăugat la Știri

După ce consilierii locali din Alba Iulia au decis că locurile de parcare  pot fi folosite liber de orice persoană în intervalul orar 8-16, de luni până vineri, cu excepția persoanelor cu handicap care au drept de folosință 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, reprezentanții unor persoane juridice, societăți comerciale sau cabinete medicale, au semnalat faptul că această modificare a programului de utilizare exclusivă de către beneficiarii locurilor de parcare perturbă buna desfășurare a activităților pe care le desfășoară având în vedre faptul că aceste entități își desfășoară cea mai mare parte din activitate de dimineața până seara, unele chiar și la final de săptămână.

Drept urmare, au cerut administrației locale modificarea regulamentului de parcare, pentru a li se permite să utilizeze locurile de parcare, ce le-au fost atribuite, pentru perioade mai lungi de timp. Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot în ședința de joi, 22 martie 2018, un proiect de hotărâre prin care se va propune ca persoanele juridice deținătoare de locuri de parcare pe raza municipiului Alba Iulia să aibă dreptul de a le folosi 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, urmând ca marcarea acestor locuri să se facă de către aceste persoane juridice cu vopsea albastră, pentru a le distinge de celelalte locuri de parcare, a declarat la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa. Acesta a precizat că, deocamdată, este vorba de până în 10 astfel de solicitări.

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Avem aproape 9000 de locuri de parcare plătite și circa 3400 de locuri în parcările publice. În curând, putem vorbi de parcare senzorială

Pentru că durata de utilizare  a parcărilor pentru aceste persoane juridice este mai mare, în ședința din 22 martie consilierii locali vor avea de votat și majorarea taxei de parcare pentru aceste entități, de la 120 de lei/ pe an/ pentru un loc de parcare, la 200 de lei pe an.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii