Palatul Principilor își deschide porțile pentru vizitatori

Adăugat la Știri

palatul-principilorPalatul Principilor își deschide portile, azi, pentru cei doritori să îi cunoască istoria, dar și viitorul. În Sala Unirii din incinta Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia se va discuta despre trecutul, prezentul și viitorul Palatului Principilor, dar și despre perspectivele de transformare a acestui edificiu reprezentativ pentru specificul istoric și arhitectural al Transilvaniei.

La finalul evenimentului, participanții vor fi invitați într-un tur ghidat prin palat,  pentru a descoperi potențialul acestui monument istoric de a genera nu numai valoare culturală, ci și economică și socială pentru municipiul Alba Iulia. Evenimentul se va încheia cu lansarea grupului creativilor din Alba Iulia Cartierul Creativ Carolina (CCC), care se va desfășura la caponiera din spatele Bibliotecii Batthyaneum.

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Primăria face eforturi pentru a include Palatul Principilor într-un proiect de restaurare

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Orașul user – friendly implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale, demers care promovează transformarea urbană a unor obiective industriale sau istorice subutilizate sau degradate. Edificiul este cunoscut ca reședința voievodului Mihai Viteazul în sec. al XVI – lea și cazarmă în timpul cuceririi Transilvaniei de către Imperiul Habsburgic.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii