Pacienții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia pot afla meniul pentru perioada 8 – 14 martie, recomandat pentru fiecare afecțiune

Adăugat la Campanii de prevenire

papa1Pacienții spitalului din Alba Iulia au posibilitatea, în fiecare zi de marți a săptămânii, să consulte meniul pentru fiecare afecțiune în parte pe site-ul instituție. O dată cu meniul pacienții pot afla și o rețetă care se recomandă în anumite afecțiuni care impun regim alimentar.
De data aceasta a fost aleasă rețeta pentru : Friptură de porc cu sos de legume
Ingrediente:
– carne de porc 100 g
– morcovi 30 g
– ceapă 20 g
– ţelină 10 g
– pătrunjel 10 g
– ardei 5 g
– ulei 5 g
– bulion
– sare, piper, vegeta, foi dafin
– condimente (busuioc, coriandru, oregano)
– usturoi
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se ţine în apă rece, apoi se condimentează. Separat se pune uleiul la foc şi se adaugă carnea, lasându-se la înăbuşit. După ce carnea se înăbuşeşte, se adaugă legumele, se mai lasă câteva clocote şi se pune puţină apă. Se introduce vasul în cuptorul încins. Când acestea sunt fierte, astfel încât pot fi străpunse uşor cu furculiţa, se opreşte focul. Carnea se scoate din vas şi legumele se pisează, astfel se obţine un sos gustos din legume, care se potriveşte de sare, piper, vegeta după gust. Acesta se pune peste carne.

Opţional: carnea se găteşte bucată întreagă (0.5 kg-1 kg). Dupa ce aceasta este fiartă, se porţionează şi se pune sosul.
„Aceasta este indicat în regim de diabet (fără coplicaţii), comun, ars, hiperproteic.La bolnavii cu sondă nazo-gastrică (fără alte complicaţii), friptura se mixeaza şi poate fi administrată pe sondă”, precizează reprezentanții spitalului din Alba Iulia.

Meniurile sunt elaborate de personal calificat și au acordul medicilor din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Alocația de hrană pentru un pacient internat în spitalul din Alba Iulia este în medie de 7 lei pe zi

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii