Pacienții cu probleme oculare, tratați cu aparate performante la Spitalul Județean din Alba Iulia

Adăugat la Știri

spitalul-judetean-abiPacienții cu probleme oculare pot fi tratați cu aparate performante la Spitalul Județean Alba. Secţia de Oftalmologie a spitalului tratează toate afecţiunile oculare atât la adulţi cât şi copiii.

Se pot realiza operaţii oftalmologice pentru tratarea glaucomului şi a cataractei, dar şi intervenţii de chirurgie a pleoapelor  şi a căilor lacrimale. De asemenea, în urma diagnosticării corecte, cu aparate de ultimă generaţie, pacienţii au posibilitatea de a renunţa la ochelari prin implanturi de cristalin. Afecțiunile congenitale, cele pe care medicul oftalmolog le poate depista la naștere, ca de altfel și afecțiunile pe care copiii le pot prezenta în primii ani de viață, pot fi, de asemenea, tratate în spitalul din Alba Iulia.

Citește și Spitalele din județ și-au întocmit, la solicitarea DSP Alba, Planul alb: În cazul unor dezastre sau calamități, acestea pot trata peste 70 de pacienți simultan.

Tot aici, bolile infecțioase ale ochiului pot fi depistate prin examinări complexe care presupun și investigații de laborator, tomografie sau RMN. În urma analizelor de laborator se poate depista clar cauza producerii afecțiunilor infecțioase și se poate aplica tratamentul corespunzător. Totodată secția dispune de aparatură ce permite depistarea precoce a glaucomului și a afecțiunilor nervului optic.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii