Rămâi conectat

Sport

(P) Unirea Alba Iulia obține a treia victorie a sezonului

Publicat

în

După zece meciuri disputate de echipele din Liga 3, Seria 5, Unirea Alba Iulia este departe de primele locuri și speră să termine turul în prima jumătate.

Fobalul de Liga 3-a se dispută la foc automat. La fiecare sfârșit de săptămână se dispută meciuri din cele cinci serii. Unirea Alba Iulia face parte din Seria 5 a celui de-al treilea eșalon competițional din România. După două luni de la primul meci oficial jucat în campionat, se poate lăuda abia cu trei victorii. Cea mai recentă a venit sâmbătă, 26 octombrie, după un meci avut acasă cu Industria Gâlda.

A fost o revanșă pe care Unirea Alba Iulia a luat-o după eliminarea din Cupa României, atunci când Galda de Jos s-a impus cu 2-1, in chiar turul al doilea.

Terenul propriu, preferatul jucătorilor lui Mihai Manea

 Nivelul jocului echipei antrenate de Mihai Manea continuă să fie unul modest, conform lotului de care aceasta dispune. Totuși, la sfârșitul săptâmânii trecute a fost motiv de bucurie pe Stadionul Cetate, acolo unde Unirea Alba Iulia a trecut cu 2-0 in derby-ul județean cu Industria Galda de Jos.

„Aveam nevoie de această victorie. Din păcate, în continuare nu eliminăm greșelile personale care își pun amprenta pe jocul nostru. Am avut parte si de puțin noroc”, a declarat tehnicianul fomației din Alba Iulia.

Cristian Frăsineanu și Alexandru Petresc au fost de această dată cei care au trimis mingea în poarta adversarilor. Acela a fost al treilea succes stagional, toate venind cu Unirea Alba Iulia în postura echipei gazdă. „Cetate” este un teren care pare să le convină mai mult alb-negrilor.

  • 4-0 cu ACS Unu Fotbal Gloria Bistrița (etapa 2)
  • 3-0 CSC Sânmartin (etapa 4)
  • 2-0 Industria Galda de Jos (etapa 10)

După cinci meciuri jucate acasă, nimeni nu a reșit să câștige la Alba Iulia. În schimb, deplasările au devenit un coșmar din care Unirea nu se mai trezește, acolo a luat un singur punct. S-a întâmplat după meciul cu una dintre cele mai bune echipe din Seria 5, ACS Comuna Recea, duel terminat 2-2.

Urmează un program greu pentru Unirea

Până la sfârșitul lui noiembrie Unirea va mai juca de două ori pe terenul propriu, dar până atunci trebuie sa treacă de jocul cu liderul Seriei. Meciul Luceafărul Oradea – FC Unirea Alba Iulia se joacă pe 2 noiembrie, de la ora 14:00. Ca și până acum, amatorii de Liga a 3-a vor putea să mizeze pe echipa lor favorita pariind pe www.unibet.ro/betting  În calitate de operator de jocuri de noroc cu peste 14 milioane de clienți din întreaga lume, Unibet este licențiată în România până în 2026. Cele mai tari evenimente sportive din sportul românesc fac zilnic parte din oferta variată de pariuri, inclusiv meciurile din al treilea eșalon competițional.

Dacă Unirea evoluează ca până acum, probabil că și scorul meciului cu Luceafărul Oradea o să fie unul în consecință. Antrenorul Mihai Manea trebuie să-și monteze bine echipa, în incercarea de a lua primele trei puncte dintr-o deplasare a sezonului 2019/20 de Liga 3.

Clasamentul Seriei 5, Liga 3 (click aici pentru versiunea completa)

Luceafarul Oradea – 22 puncte

Comuna Recea – 21

Sânmartin – 19

Unirea Alba Iulia – 12 puncte

Sfârșitul turului vine la pachet cu pauza de iarnă. Astfel, până la finalul primei părți a campionatului va avea cinci meciuri de jucat, dintre care două pe terenul propriu.

  • Luceafărul Oradea – Unirea Alba Iulia, 2 noiembrie
  • Unirea Alba Iulia – Odorheiu Secuiesc, 9 noiembrie
  • Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia, 16 noiembrie
  • Unirea Dej – Unirea Alba Iulia, 23 noiembrie
  • Unirea Alba Iulia – Zalau, 30 noiembrie

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sport

„Start la mișcare” în Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, „Start la mișcare”

Vineri 26 aprilie, de la ora 10.00, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, pe latura de Vest, va avea loc evenimentul sportiv „Start la mișcare”. 

„Start la mișcare” este însoțit de Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în rândul tinerilor.

„Vă așteptăm cu ateliere educative și distractive pentru toate vârstele între 5 și 18 ani! Plus, la ora 11.00, avem pregătit un cros pe distanțe adaptate pentru două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Este o oportunitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a te distra! Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului.
Haideți să încurajăm sportul și să trăim sănătos împreună! Vă așteptăm cu surprize și premii fabuloase!”, deste mesajul transmis de organizatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Care sunt adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF

Publicat

în

Adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF: Care sunt

Reprezentantele județului Alba în competițiile juvenile U19 și U17 organizate de Federația Română de Fotbal și-au aflat adversarele din etapa eliminatorie a optimilor de finală. 

CSM Unirea Alba Iulia U19 va juca pe teren propriu cu LPS Satu Mare. Meciul este programat duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

LPS Sebeș U17 va juca în deplasare cu SCM Zalău. Meciul este programat de asemenea duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe Stadionul „Municipal” din Zalău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba