Rămâi conectat

Sport

(P) Liga 3, echipele încep să se gândească la vacanța de iarnă

Publicat

în

Liga a 3-a de fotbal din România a adus la linia de start echipe cu nume, care încearcă să raeducă fotbalul de prim rang în orașele lor. Este și cazul celor de la Unirea, care alături de alte două echipe reprezintă Alba în Liga 3, toate fiind repartizate în Seria 5.

Spre deosebire de alți ani, sezonul actual de Liga a 3-a are în componența sa echipe care reprezintă orașe importante de pe teritoriul României și care în trecut jucau la cel mai înalt nivel. Este și cazul uneia din cele trei echipe din Alba care au luat parte la startul sezonului 2019/20 de Liga 3. În urmă cu zece ani, Unirea Alba Iulia juca alături de nume mari din fotbalul românesc, pe prima scenă, iar in prezent CS Unirea 1924 este una dintre reprezentantele orașului Alba Iulia în Liga 3. Ea face parte din componența Seriei a 5-a, acolo unde, cu puține etape înainte de finalul turului ACS Comuna Recea este lider, având 27 de puncte.

Liga a 3-a, din ce în ce mai urmărită

Interesul fanilor vine și în contextul în care este o expunere mai mare. Casele de pariuri au și ele o contribuție pentru lucrul acesta. Fortuna, una dintre cei mai cunoscuți operatori de pariuri online legal în România, listează etapă de etapă meciuri interesante în ofertă. Echipele de fotbal s-au aliniat și ele cerințelor, începând ca tot mai multe să-și transmită meciurile în direct, pe cele mai cunoscute platforme de streaming.

Orașe importante din România au rămas fără echipe de fotbal la nivel de Liga 1. Totuși, fanii nu au încetat să urmărească fenomenul, chiar dacă favorita joacă în eșaloanele inferioare. Conform audiențelor Liga 1 este părăsită de spectactori. O echipă din Liga a 2-a se află pe podium în clasamentul fanilor, CS Universitatea Craiova și FCSB fiind pe primele locuri.

Echipele se gândesc la vacanță

Au mai rămas puține meciuri până la finalul turului, ultima etapă programată să se dispute în 2019 se va juca pe 30 noiembrie. Timp de aproximativ trei luni, echipele din cel de-al treilea eșalon vor intra în vacanță. Returul urmează să se reia în prima săptămână a lunii martie. Astfel, programul turului de campionat i-a scos în cale, până la finalul anului, echipe precum Sănătatea Cluj, Unirea Dej și SCM Zalău.

  • Etapa 13, CS Sănătatea Cluj – AFC Unirea 1924, 15 noiembrie
  • Etapa 14, FC Unirea Dej – AFC Unirea 1924, 23 noiembrie
  • Etapa 15, AFC Unirea 1924 – SCM Zalău, 30 noiembrie

Returul începe cu o deplasare pentru uniriști. Aceștia vor merge pe 7 martie să joace cu ACS Viitorul Șelimbăr.

Lupta la vârf merită și ea urmarită

Conform regulamentului, din Liga a 3-a singurele echipe care promovează sunt cele care termină pe primul lor. Așadar, este de urmărit și ce se întâmplă în fruntea clasamentului Seriei a 5-a, unde ACS Fotbal Comuna Recea, CS Luceafărul Oradea, CS Minaur Baia Mare și ACS Sticla Arieșul Turda sunt acum angrenate. Primele două clasate sunt despărțite de un singur punct, ceea ce face și mai palpitantă lupta până la finalul turului.

Clasament Liga 3, Seria 5

  • ACS Fotbal Comuna Recea – 27 puncte
  • CS Luceafărul Oradea – 26
  • CS Minaur Baia Mare – 23
  • ACS Sticla Arieșul Turda – 20

Chiar în etapa a 14-a, două dintre aceste echipe vor avea meci direct. Pe 23 noiembrie, ACS Sticla Arieșul Turda va juca acasă, acolo unde așteaptă vizita actualului lider, ACS Comuna Recea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Derby în liga a patra de fotbal din Alba

Publicat

în

În liga a patra de fotbal din Alba, meci derby

Următoarea etapă a ligii a patra de fotbal a județului Alba programează duelul primelor două clasate.

Partida dintre liderul CIL Blaj și viceliderul CS Ocna Mureș va avea loc pe Stadionul „CIL-Veza” din Blaj.

Meciul se va disputa sâmbătă 27 aprilie, de la ora 12.00, în deschiderea rundei a 24-a.

foto: facebook C.I.L Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

În „Alba Blaj Arena”, bătălie pentru titlul național la volei feminin

Publicat

în

Bătălie pentru titlul național la volei feminin în „Alba Blaj Arena”

Bătălia pentru titlul național la volei feminin se mută în sala polivalentă „Alba Blaj Arena”.

Acolo se va disputa, vineri 26 aprilie, de la ora 20.00, meciul 3 al finalei Diviziei A1 dintre campioana în exercițiu Volei Alba Blaj și CSO Voluntari, formație calificată în premieră în ultimul act al campionatului.

Echipa din județul Ilfov conduce cu 2-0 la general după victoriile obținute în primele meciuri, disputate în județul Ilfov.

Dacă Volei Alba Blaj se va impune vineri, a doua zi, sâmbătă 27 aprilie, de asemenea de la ora 20.00, va avea loc al patrulea meci al finalei. În cazul în care va câștiga și acest duel echipa din „Mica Romă”, partida decisivă pentru stabilirea campioanei naționale va fi pe 1 mai la Voluntari.

foto: facebook Volei Alba Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

„Start la mișcare” în Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, „Start la mișcare”

Vineri 26 aprilie, de la ora 10.00, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, pe latura de Vest, va avea loc evenimentul sportiv „Start la mișcare”. 

„Start la mișcare” este însoțit de Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în rândul tinerilor.

„Vă așteptăm cu ateliere educative și distractive pentru toate vârstele între 5 și 18 ani! Plus, la ora 11.00, avem pregătit un cros pe distanțe adaptate pentru două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Este o oportunitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a vă distra! Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului.
Haideți să încurajăm sportul și să trăim sănătos împreună! Vă așteptăm cu surprize și premii fabuloase!”, este mesajul transmis de organizatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba