(P) Liga 3, echipele încep să se gândească la vacanța de iarnă

Adăugat la Sport, Știri

Liga a 3-a de fotbal din România a adus la linia de start echipe cu nume, care încearcă să raeducă fotbalul de prim rang în orașele lor. Este și cazul celor de la Unirea, care alături de alte două echipe reprezintă Alba în Liga 3, toate fiind repartizate în Seria 5.

Spre deosebire de alți ani, sezonul actual de Liga a 3-a are în componența sa echipe care reprezintă orașe importante de pe teritoriul României și care în trecut jucau la cel mai înalt nivel. Este și cazul uneia din cele trei echipe din Alba care au luat parte la startul sezonului 2019/20 de Liga 3. În urmă cu zece ani, Unirea Alba Iulia juca alături de nume mari din fotbalul românesc, pe prima scenă, iar in prezent CS Unirea 1924 este una dintre reprezentantele orașului Alba Iulia în Liga 3. Ea face parte din componența Seriei a 5-a, acolo unde, cu puține etape înainte de finalul turului ACS Comuna Recea este lider, având 27 de puncte.

Liga a 3-a, din ce în ce mai urmărită

Interesul fanilor vine și în contextul în care este o expunere mai mare. Casele de pariuri au și ele o contribuție pentru lucrul acesta. Fortuna, una dintre cei mai cunoscuți operatori de pariuri online legal în România, listează etapă de etapă meciuri interesante în ofertă. Echipele de fotbal s-au aliniat și ele cerințelor, începând ca tot mai multe să-și transmită meciurile în direct, pe cele mai cunoscute platforme de streaming.

Orașe importante din România au rămas fără echipe de fotbal la nivel de Liga 1. Totuși, fanii nu au încetat să urmărească fenomenul, chiar dacă favorita joacă în eșaloanele inferioare. Conform audiențelor Liga 1 este părăsită de spectactori. O echipă din Liga a 2-a se află pe podium în clasamentul fanilor, CS Universitatea Craiova și FCSB fiind pe primele locuri.

Echipele se gândesc la vacanță

Au mai rămas puține meciuri până la finalul turului, ultima etapă programată să se dispute în 2019 se va juca pe 30 noiembrie. Timp de aproximativ trei luni, echipele din cel de-al treilea eșalon vor intra în vacanță. Returul urmează să se reia în prima săptămână a lunii martie. Astfel, programul turului de campionat i-a scos în cale, până la finalul anului, echipe precum Sănătatea Cluj, Unirea Dej și SCM Zalău.

  • Etapa 13, CS Sănătatea Cluj – AFC Unirea 1924, 15 noiembrie
  • Etapa 14, FC Unirea Dej – AFC Unirea 1924, 23 noiembrie
  • Etapa 15, AFC Unirea 1924 – SCM Zalău, 30 noiembrie

Returul începe cu o deplasare pentru uniriști. Aceștia vor merge pe 7 martie să joace cu ACS Viitorul Șelimbăr.

Lupta la vârf merită și ea urmarită

Conform regulamentului, din Liga a 3-a singurele echipe care promovează sunt cele care termină pe primul lor. Așadar, este de urmărit și ce se întâmplă în fruntea clasamentului Seriei a 5-a, unde ACS Fotbal Comuna Recea, CS Luceafărul Oradea, CS Minaur Baia Mare și ACS Sticla Arieșul Turda sunt acum angrenate. Primele două clasate sunt despărțite de un singur punct, ceea ce face și mai palpitantă lupta până la finalul turului.

Clasament Liga 3, Seria 5

  • ACS Fotbal Comuna Recea – 27 puncte
  • CS Luceafărul Oradea – 26
  • CS Minaur Baia Mare – 23
  • ACS Sticla Arieșul Turda – 20

Chiar în etapa a 14-a, două dintre aceste echipe vor avea meci direct. Pe 23 noiembrie, ACS Sticla Arieșul Turda va juca acasă, acolo unde așteaptă vizita actualului lider, ACS Comuna Recea.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii