Rămâi conectat

Social-Economic

Ordonanță Preşedinţială pentru DN 67C, Bengești – Sebeș : Statul preia TRANSALPINA de la Romstrade

Publicat

în

Compania de Drumuri a anunțat că a fost emisă o Ordonanță Președințială pentru preluarea provizorie de către CNADNR a amplasamanetului DN 67C, Bengești – Sebeș de la SC Romstrade SRL, în vederea urgentării demarării unor lucrări de consolidare a acestui sector de drum național.
”Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanță, vor fi executate lucrări de reparații de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor și menținerea viabilității în vederea asigurării unui trafic rutier în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al CNADNR.Trebuie reamintit că CNADNR, prin DRDP Craiova, a organizat procedura de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări și prestări servicii de proiectare pentru realizarea obiectivului ”Modernizare DN 67C Bengești-Sebeș, km 0+000 – km 148+414”. Astfel, în luna septembrie 2008 a fost semnat contractul între CNADNR SA (Beneficiar) și SC Romstrade SRL (Antreprenor).”Antreprenorul Romstrade nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut. Pe parcursul derulării contractului, antreprenorul nu a demonstrat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările de modernizare în termenele stabilite, astfel în data de 05.10.2012 CNANDR a suspendat lucrările”, mai informează comunicatul. Astfel, pentru că, ”în ultimii doi ani, lucrările au fost abandonate de Romstrate, neasigurându-se în tot acest timp și conservarea lucrărilor”, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistență a drumului provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor. ”Acestea pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului”, se mai arată în comunicat.Totodată, CNADNR întreprinde demersuri în justiţie privind rezilierea contractului cu Romstrade. „Având în vedere faptul că în prezent drumul național DN 67C se află într-o stare de degradare avansată, înclusiv a lucrărilor executate și neconservate de către antreprenor, fiind astfel pusă în pericol viața conducătorilor auto care îl tranzitează zilnic, CNADNR va demara, imediat ce condițiile meteorologice o vor permite, executarea unor lucrări la poduri, podețe, ziduri de sprijin, rigole, șanțuri, parapete, etc, care au o importanță majoră în protejarea drumului, stabilizarea versanților, colectarea și evacuarea apelor”, a declarat Directorul General al CNADNR, Narcis Ștefan Neaga.

Sursa:Capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba