Ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Scărișoara, care și-a bătut soția și a amenințat-o cu moartea

Adăugat la Știri

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordine de protecție provizoriu față de un bărbat care și-a bătut soția și a amenințat-o cu moartea. Bărbatul a fost nevoit să părăsească, imediat, locuința și s-a ales și cu dosar penal.    

În data de 13 mai 2019, în jurul orei 20,30, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați de către o femeie de 44 de ani, din comuna Scărișoara, cu privire la faptul că, în seara aceleiași zile, a fost lovită și amenințată cu moartea, de soțul său.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestuia a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Astfel, agresorul a fost obligat să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de soția sa.

În pus, polițiștii au întocmit, pe numele său, dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Despre ordinul provizoriu de protecție

De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii