Operatorii economici sunt încurajați să încheie contracte de parteneriat cu unităţile de învăţământ

Adăugat la Știri

scoala-profesionalaOperatorii economici care încheie contracte de parteneriat cu unităţile de învăţământ ar putea beneficia de facilităţi la plata impozitelor. La ora actuală se află în dezbatere publică un proiect care prevede că firmele vor putea beneficia de facilităţi la plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale.

Unităţile în care se organizează învăţământ profesional sunt stabilite de inspectoratele şcolare, cu consultarea autorităţilor administraţiei publice locale, a Comitetelor Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social, având în vedere tendinţele de dezvoltare socială şi economică precizate în documentele strategice regionale, judeţene şi locale privind învăţământul profesional şi tehnic, precum şi la solicitările operatorilor economici interesaţi în formarea profesională prin învăţământul profesional.

Citește și Școlile și universitățile nu vor mai solicita copii legalizate: Va fi suficient un document conform cu originalul

În cazul învăţământului profesional, tipul, numărul şi conţinutul probelor de admitere pot fi decise de unitățile de învăţământ şi operatorii economici. În plus, la solicitarea operatorilor economici, se pot organiza probe de admitere stabilite de unitățile de învăţământ în colaborare cu operatorii economici respectivi, indiferent de numărul de candidaţi înscrişi şi de numărul de locuri disponibile.  Mai mult, organizarea, durata, conţinutul programelor de pregătire şi modalităţile de certificare a pregătirii profesionale se stabilesc prin consultarea operatorilor economici.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii