Rămâi conectat

Sport

Openul Internațional al României la șah a debutat la Alba Iulia: 34 de șahiști din 8 țări, prezenți la startul secțiunii principale a evenimentului

Publicat

în

Openul International al Romaniei la sah a debutat astazi la Alba Iulia, 34 de sahisti din 8 tari (Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Moldova, Portugalia, Ucraina si Romania) fiind prezenti la startul sectiunii principale a evenimentului, in timp ce Irlanda are reprezentanti in sectiunea secundara a turneului, Openul Judetului Alba.

 Festivitatea de deschidere a fost una inedita pentru competitiile sahiste desfasurate in Romania, cuprinzand si vernisajul unei expozitii de pictura cu tematica sahista realizata de elevii Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia special pentru acest eveniment si momente muzicale de inalta tinuta oferite de elevi ai aceluiasi liceu. Au adresat un cuvant de bun venit participantilor mai multe oficialitati locale in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, si viceprimarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa, secretarul general al Federatiei Romane de Sah, Vladimir Danilov, patronul Hotelului Transilvania, Marcel Florea, si alti parteneri la organizarea evenimentului.

 Mutarea de inceput a turneului a fost efectuata de eleva Ana Zaharescu (Colegiul National “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia), medaliata cu aur la Olimpiada internationala de Neogreaca in 2015 si Olimpiada internationala a Elenismului in 2014, prima dintr-o serie de 9 elevi albaiulieni cu rezultate remarcabile in diverse domenii invitati de organizatori sa efectueze prima mutare la cele 9 runde ale openului international.

 Chiar daca prima runda a unui turneu desfasurat in sistem elvetian este de regula mai dezechilibrata, prezenta selecta din turneu a facut ca meciurile sa fie foarte disputate, iar favoritii au reusit sa se impuna doar in 10 din cele 17 partide ale rundei. Cea mai mare surpriza a rundei inaugurale a fost furnizata de juniorul albaiulian Iustin Ciorgovean, care l-a invins pe un alt junior albaiulian mult mai titrat, Mihnea Costachi, favoritul numarul 14 al turneului. Pasi gresiti au facut si favoritii 3, 4 si 5 ai turneului, Vlad Jianu (Romania), Andreas Heimann (Germania) si Szabo Gergely (Romania) care nu au obtinut decat remize in prima runda impotriva lui Radu Toma, Mihai Ionescu si respectiv Stefan Tomici. Principalii favoriti ai turneului, Andrei Istratescu (Franta) si Konstantin Tarlev (Ucraina) s-au impus, dar cu dificultate, impotriva juniorilor bucuresteni Alexandru David si Andrei Dolana, in timp ce Stelios Halkias (Grecia) a avut nevoie 5 ore si jumatate pentru a depasi rezistenta darza a lui David Gavrilescu, un foarte talentat junior roman in varsta de doar 13 ani.

 Principalele dueluri ale rundei a 2-a vor fi Inkiov (Bulgaria) – Istratescu (Franta), Tarlev (Ucraina) – Petrisor (Romania), Nevednichy (Romania) – Sanduleac (Moldova), Georgescu (Romania) – Halkias (Grecia) si Padeiro (Portugalia) – Deac (Romania). Toate partidele turneului pot fi urmarite live pe site-ul www.chessdom.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

LPS Alba Iulia, calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin

Publicat

în

Calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin pentru LPS Alba Iulia

Echipa de baschet feminin Under 13 a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se la turneul final al campionatului național organizat de FRB, respectiv între primele 8 formații din țară.

La Under 13, elevele antrenorului Valentin Urian au reușit să câștige Grupa 4, de la Tg. Mureș, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, la diferențe confortabile, după cum urmează: 78-27 cu Gladius Târgu Mureș (gazda), 77-26 cu CSM Târgu Jiu și 81-29 cu Genial Baschet 22 București. Clasamentul a fost următorul: 1. LPS Alba Iulia – 6 puncte (3 victorii), 2. Genial Baschet 22 București – 5 puncte (două succese și o înfrângere), 3. CSM Târgu Jiu – 4 puncte (un meci adjudecat și două insuccese), 4. Gladius Târgu Mureș – 3 puncte (toate jocurile pierdute).

În actuala stagiune, la Under 13, LPS Alba Iulia are un parcurs impecabil, cu 16 victorii și o singură înfrângere.

Turneul final, din 15-19 mai, va opune 8 echipe, respectiv primele două clasate în cele 4 grupe.

Lotul condus de antrenorul Valentin Urian a fost format din Maria Nichimiș, Karina Maria Onea, Ana Damian, Ingrid Baicon-Ciban, Carla Alexandru (cpt), Delia Mărcuș, Sofia Cîrja, Maya Niga, Cristina Maria Cioara, Mădălina Mărginean (absentă, din motive medicale, Eliza Căta).

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci la Zlatna pentru CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, meci la Zlatna în liga a treia de fotbal

CSM Unirea Alba Iulia are meci pe teren propriu în etapa a patra din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Partida cu Avântul Reghin se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Ambele combatante au obținut victorii în runda anterioară. CSM Unirea Alba Iulia, lider în play-out, s-a impus cu 2-1 la Cugir în fața echipei locale Metalurgistul. Avântul Reghin a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu Industria Galda.

foto: Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba