O nouă zi de sărbătoare: 25 septembrie, “Ziua Dăruirii”. Proiectul a trecut de Senat

Adăugat la Știri

O nouă zi de Sărbătoare ar putea apărea în calendar. Proiectul a trecut deja de Senat şi va ajunge la Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă a social-democratului Niculae Bădălău a fost adoptată de către plenul Senatului. Astfel, 25 septembrie ar putea deveni “Ziua Dăruirii” dacă proiectul va fi votat şi în Camera Deputaţilor. Pe 25 septembrie, dacă proiectul va devein lege, ar urma să se organizeze în România programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat.

PSD-istul Bădălău a explicat în expunerea de motive, pe care a deschis-o cu un citat din Blaise Pascal, că a dărui înseamnă a adopta în comportamentul tău prezumţia de solidaritate cu ceilalţi oameni. El s-a inspirat de ziua lansată în SUA în 2012, „GivingTuesday”. Proiectul senatorului social-democrat a trecut cu 58 voturi „pentru”, 20 împotrivă şi 11 abţineri.

„Scopul promovării acestei iniţiative legislative este acela de a creşte repsonsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”, spune Bădălău în expunerea de motive.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, mai spune senatorul PSD, citat de Bugetul.ro.

Sursa:capital.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii