O nouă condiție obligatorie pentru obținerea permisului : Cine nu a terminat 11 clase nu va mai putea deveni șofer

Adăugat la Știri

permis-conducere-16-aniCine nu a terminat  11 clase nu va mai primi permisul de șofer auto.

Permisul de conducere auto va fi eliberat numai persoanelor care au absolvit cel puțin 11 clase. Executivul  vrea să reducă astfel la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere și de asemenea vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Citește și Modificări la examenul pentru permisul de conducere : Examenele vor fi înregistrate video, nu vor putea fi șoferi decât cei care au terminat măcar clasa a zecea

Restricția va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care șoferii trecuți de o anumită vârstă sunt obligați să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apți să conducă un autovehicul. Învățământul obligatoriu este de 11 clase și încetează la vârsta de 18 ani. Interdicția eliberării carnetului de șofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii