O nouă alocație pentru copii: Proiect

Adăugat la Știri

alocatie_copiiUn proiect de lege care va fi depus la Parlament, prevede acordarea de stimulente financiare pentru toate femeile care nasc sau care adoptă copii. Motivul? Rata scăzută a natalităţii din România.

Parlamentarii lucrează la un nou tip de alocație pentru copii, în valoare de 500 de lei pe lună. Banii ar urma să ajungă la femeile care nasc și la persoanele care decid să adopte copii.

Aleșii sunt îngrijorați de rata scăzută a natalității din țara noastră, care ocupă unul dintre ultimele locuri în Uniunea Europeană (UE), și nu numai, motiv pentru care încearcă să găsească modalități pentru a-i încuraja pe români să facă cât mai mulți copii.

Citește și Sorin Chirilă, directorul DGASPC, la Unirea FM : 9 copii părăsiți în spitalele din Alba, anul acesta. În 2015, 13 nou-născuți au fost abandonați de mamele lor

Indemnizația este acordată pentru copiii cetățenilor români, ai cetățenilor unui stat membru UE și ai cetățenilor extracomunitari care au permis de rezidență de lungă durată și care sunt rezidenți în România. Aceasta se acordă pentru fiecare copil născut sau înfiat între 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2019, până în al treilea an de viață al copilului sau până la împlinirea a trei ani de când a fost adoptat.

Alocația este în valoare de 500 de lei pe lună, în cazul în care familia nu are un venit mai mare de 25.000 de lei pe an. Una dintre condiţiile de acordare este ca copilul să locuiască împreună cu părinții.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii