Peste 1.000 de amenzi și 36 de permise reținute de polițiști, în perioada 6-12 martie

Adăugat la Știri

politieAlege viaţa!  Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 1.000 de amenzi, au reţinut 36 de permise de conducere şi au depistat 21 de conducători auto ce conduceau fiind sub influenţa alcoolului, în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere.

În perioada 6-12 martie a c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

În această perioadă, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, din care 11 de conducere sub influenţa alcoolului, au fost aplicate 1.041 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 36 de permise de conducere şi au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Dintre amenzile aplicate, 336 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 221 au fost aplicate pietonilor care s-au angajat în traversări prin loc nepermis, 63 bicicliştilor, iar 411 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 167.890 lei.

Politia recomanda : nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii