O furtună solară va lovi Pământul, marți: În noaptea de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece prin rămășițele lăsate de un asteroid activ denumit 3200 Phaethon

Adăugat la Știri

Specialiştii trag semnalul de alarmă în legătură cu o furtună solară care se va produce în cursul zilei de marţi şi va lovi Pământul.

Cercetătorii se pregătesc pentru o „furtună geomagnetică” puternică – un nor de particule din atmosfera Soarelui – care va perturba câmpul magnetic al Pământului. Primul efect resimţit pe Pământ va consta în perturbări severe în utilizarea energiei electrice, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration. Furtuna solară, din clasa G1, va afecta Pământul, marţi, din cauza vântului solar foarte puternic ce se aşteaptă să lovească Pământul, potrivit dailystar.com. Este deja recunoscut faptul că furtunile solare sunt unele dintre „cele mai mari ameninţă” pentru omenire, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration. Asfel de fenomene pot afecta funcţionarea sateliţilor, care orbitează în jurul Planetei noastre.

Citește și Lecţii de viaţă de la Albert Einstein! Pildele celui mai mare geniu al planetei te vor pune pe gânduri

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece prin rămășițele lăsate de un asteroid activ denumit 3200 Phaethon. Terra va trece printr-o zonă cu mari cantități de praf lăsate de acest asteroid, anunță Observatorul astronomic Amiral Vasile Urseanu. La contactul cu atmosfera, particulele de praf vor aprinde gazul atmosferic, susțin astronomii români. Stelele căzătoare vor putea fi observate cu ochiul liber. Praful cosmic va putea fi observat în noaptea de 13 spre 14 decembrie. Majoritatea steleleor și rămășițele asteroidului activ vor proveni din constelația Gemini. Așadar, după cum se poate observa, intrarea Pământului în zona rămășițelor lăsate de asteroid coincide cu Geminidele. Asta deoarece sursa Geminidelor este asteroidul 3200 Phaethon, menționat mai sus, la începutul articolului. Un studiu din 2009 spune că Phaethon nu este un asteroid, ci o cometă solidă care în preajma apropierii de Soare eliberează praf.

Sursa:romaniatv.net și realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii