O companie aeriană low-cost se extinde pe un aeroport românesc : Primele zboruri, din martie 2017

Adăugat la Știri

avionReprezentanții companiei Ryanair au anunțat că vor face zboruri către Italia și Spania și de pe Aeroportul Oradea. Este vorba despre opt zboruri care vor face legătura dintre Oradea și Milano (Bergamo) și Barcelona (Girona).

Cursa Oradea – Barcelona şi retur va debuta în 26 martie 2017, urmând să se zboare miercuri şi duminică, în timp ce Oradea – Milano şi retur are orar de zbor miercuri şi sâmbătă, prima cursă fiind programată pentru 29 martie 2017. Cursele vor fi efectuate cu aeronave Boeing 737 – 800, cu o capacitate de 189 de locuri.

Un bilet de avion va costa de la 19,99 euro, iar în prețul biletului vor intra un bagaj de mână și un bagaj de cală de maximum 10 kilograme. Cei care vor avea în plus vor plăti mai mult la bilet. De exemplu, un bagaj de 15 kiligrame va costa în jur de 25 de euro. Ryanair își dorește 60.000 de pasageri pe an de pe Aeroportul Oradea.

Un sondaj realizat de Aeroportul Oradea arăta că cea mai dorită destinație de către orădeni este Londra, însă Ryanair a declarat că își reduce operațiunile în Marea Britanie ca urmare a Brexit-ului.

Citește și Ce despăgubiri pot solicita călătorii dacă avionul, trenul sau autocarul are întârzieri?

„Știm că se cere Londra, dar există problema Brexit. Am promis că vom tăia din capacitatea alocată UK, motiv pentru care nu putem vorbi acum despre Londra. Așadar, este o consecință a Brexit-ului, a declarat Barabas, care a mai adăugat și că din cauza căderii lirei sterline s-au redus încasările Ryanair pentru zborurile din Marea Britanie, potrivit bihon.ro.

Londra a fost aleasă ca destinație de 60% din orădeni, potrivit sondajului aeroportului, urmată de Paris (46%), Roma (41%), Barcelona (35%), Milano (33%), Viena (30%), Madrid (29%), Munchen (28%), Frankfurt (26%), Amsterdam (25%), Bruxelles (24%), Berlin (23%), Dublin (18%).

Sursa:greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii