Nu vă faceţi planuri pentru weekend : Vremea va fi închisă și rece

Adăugat la Știri

meteoVremea se va menţine rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece în estul şi sudul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari în prima parte a zilei în sud-est, dar numai cu totul izolat vor mai fi condiţii sa ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade, izolat, în est şi 16…17 grade în vest. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţa dimineaţa.

La munte, valorile termice vor fi în creştere uşoara faţa de intervalul precedent. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificari noaptea în zonele înalte din Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde trecator, va spulbera zapada. La amiaza vor fi 9 grade la Paltinis, 8 la Predeal si la Semenic, 7 la Sinaia 1500, 12 la Arieseni si 3 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Sambata, vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece în Moldova, iar în rest valorile termice, în creştere faţă de vineri, vor fi apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6…7 grade în nordul Moldovei, până la 21…22 de grade în Dealurile de Vest. Înnorările se vor accentua treptat și, mai ales după-amiaza, va ploua local în jumătatea de nord a țării și izolat în sud. Trecător, în zona de munte, precipitaţiile pot fi mixte. În Carpaţii Orientali, mai ales în grupele nordice, cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și în zonamontanăînaltă. În zonele joase de relief local, dimineata se va semnala ceaţă, iar înMoldovași Transilvania și izolat în Subcarpații Getici se va produce brumă.

Citește și Ajutorul pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat până la 15 octombrie

Duminica, vremea va fi închisă și rece în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de rece în est, sud şi centru, in special înMoldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade la Suceava și în jurul a 18 grade la Timisoara si Arad. Temporar va ploua în toate regiunile, iar în zona de munte, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări, mai ales în sud şi în zona de munte. Dimineata, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii