Nu ți se spune chiar totul atunci când zbori cu avionul! 10 secrete pe care piloții și personalul de la bord le ascund

Adăugat la Știință și Tehnologie

Piloții și însoțitorii de zbor nu divulgă toate secretele călătoriei cu avionul. Iată câteva dintre cele mai importante, care cu siguranță te vor ajuta să iei cele mai bune decizii în timpul următorului zbor.

Cele mai multe accidente au loc în timpul decolării sau la aterizare, nu în timpul zborului.

Avionul este probabil deteriorat undeva. Nu vă faceți griji, totuși. Defecțiunea nu este atât de importantă încât să reprezinte un pericol pentru siguranța pasagerilor.

Avioanele transportă adesea trupuri neînsuflețite în zona de bagaje. S-a întâmplat de câteva ori ca acestea să iasă din cutiile în care fuseseră închise și să ajungă peste geamantanele pasagerilor. Totuși, statiscticile arată că cel mai adesea peștii transportați în cutii pentru alimente sunt cei care ies din pachete și cad peste bagaje.

Pachetele marcate ca fiind „fragile” sunt aruncate la fel de dur ca celelalte de către cei care gestionează bagajele.
În cazul zborurilor de scurtă durată, avioanele au, adesea, mai puțin de o oră pentru a se întoarce, astfel că obiectele din ele nu sunt curățate foarte bine.

Altitudinea subțiază sângele, astfel că alcoolul consumat are un efect mai puternic în aer decât pe pământ. Ca să știi când să te oprești din băut, ține minte că un pahar cu alcool consumat în timpul călătoriei cu avionul are același impact asupra organismului ca două pahare consumate la sol.

Oamenii schimbă scutecele pentru copii pe măsuța pe care tu iei masa. Și asta se întâmplă deseori.

Personalul companiei aerieneCele 10 secrete despre zborul cu avionul pe care piloții nu ți le spun. Toți pasagerii ar trebui să le știe poate lucra cu ușurință șase zile la rând, cu o odihnă minimă. Și asta include și piloții.

Unele avioane mai noi au un loc special destinat persoanelor care își pierd viața în mijlocul zborului.

Dacă un motor ia foc, incendiul poate fi stins în timpul zborului. Și chiar dacă nu poate fi stins, motorul este proiectat astfel încât să ardă și să cadă fără a afecta aripa.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii