Nu sunt bani și pentru ALOCAȚII : Majorarea, respinsă de deputaţi

Adăugat la Știri

Deputaţii au respins, marţi, propunerea legislativă inițiată de PNL privind majorarea la 200 lei a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii. Motivul invocat de deputaţi pentru respingerea proiectului: „măsurile propuse implică cheltuieli bugetare suplimentare, iar inițiatorii nu precizează sursele financiare necesare”.

După ce senatul a respins propunerea legislativă privind majorarea alocațiilor pentru copii, astăzi a venit rândul Camerei Deputaților, for decizional. Au fost 189 de voturi „pentru” propunerea de respingere si 80 „contra”.

Comisia pentru muncă a propus respingerea iniţiativei legislative pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, „întrucât măsurile propuse implică cheltuieli bugetare suplimentare, iar iniţiatorii nu precizează sursele financiare necesare”.

Citește și Alocaţiile de stat pentru copii plătite în martie au totalizat 357 milioane lei: În Alba, s-au plătit peste 6 milioane de lei

In perioada imediat urmatoare, vom veni cu un proiect de lege care sa ne atinga acest obiectiv si nu numai asta, adica alocatii mai mari pentru copii. Va fi un proiect putin mai complex, care sa ajute si copiii, in primul rand, dar si parintii”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului. „A fost un proiect de lege care nu a respectat tehnica legislativă, nu a indicat sursa de finanțare. ”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii