Nu muncești, nu primești bani! Ajutoarele de la stat se vor acorda doar persoanelor care vor lucra în folosul comunității!

Adăugat la Social-Economic

Se înăspresc condițiile pentru acordarea venitului minim garantat. Cei care refuză munca nu vor mai primi bani de la stat. Senatorii și-au dat votul final pe legea care cuprinde aceste prevederi.

Cât primești de la stat, atât muncești – acesta va fi principiul după care familiile care primesc venitul minim garantat vor fi obligate de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local. Munca va fi plătită la nivelul salariului minim brut, adică aproximativ 12 lei pe oră.

Dacă cei care primesc bani de la stat refuză să muncească pierd   pe o perioadă de șase luni ajutorul financiar. În prezent, legea prevede că doar refuzul de trei ori a unui loc de muncă duce la încetarea venitului minim garantat.

În plus, beneficiarii de ajutoare sociale sunt obligați să își achite taxele și impozitele pentru bunurile pe care le dețin în proprietate. Legea a fost inițiată de parlamentari de la ALDE și PMP, iar după aprobare, a fost transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional.

sursa: europafm.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii