Rămâi conectat

Educație și Cultură

Note dezastruoase pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a la evaluarea națională

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro că unul din patru elevi nu s-a descurcat la evaluările naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Sunt rezultatele din primăvara lui 2014, dar publicate abia acum. Mai mult, raportul arată diferenţe uriaşe între copiii de la oraş şi cei de la ţară, cu până la 20 de procente. Ministerul Educaţiei nu a oferit o interpretare sau un comentariu al rezultatelor, nici un eventual plan de măsuri. În schimb, ia în calcul să renunţe cândva la aceste evaluări.

La şcoala generală din localitatea Şard, judeţul Alba, copiii de clasa a II-a au simţit, recent, primele emoţii ale unui examen naţional, după ce au lucrat pe nişte modele similare testelor.
Claudia Teiuşan, învăţătoare la clasa a II-a, Şcoala Şard, spune că aproximativ 80% din copii au reuşit să dea răspunsurile corecte sau aproximativ corecte.

În mediul rural, în medie, doar jumătate din copiii din clasele a II-a, a VI-a şi a VI-a au ştiut să răspundă la întrebările evaluărilor naţionale. În şcolile din oraşe, aproximativ 60% din elevii de clasa a II-a au rezolvat corect testele la Matematică şi Limba Română. „Faptul de a presa cu o testare de tip nou nu e un lucru rău, dar asta înseamnă că trebuie să vii din urmă repede-repede cu altă construcţie curriculară, altfel rămânem în metafora «carul înaintea boilo»”, a afirmat Marian Staş, expert în Educaţie. Teoretic, rezultatele testelor naţionale au fost analizate şi discutate între părinţi, elevi şi dascăli. Dar nu există şi un punct de vedere la nivel naţional, cu propuneri de remediere a problemelor evidente.

Citește și Modificare importantă: trei ore de educaţie fizică, obligatorii pentru elevi, în fiecare săptămână

Ministerul Educaţiei evită să îşi asume nevoia unei reforme profunde şi se gândeşte doar să renunţe la aceste teste.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: „Am constatat că, deşi predarea se face disciplinar, subiectele la evaluare sunt interdisciplinare. Unul din obiectivele legii educaţiei este acela de a asigura o legătură funcţională între cei care realizează curricula şi cei care realizează evaluarea naţională. (Reporter: Vi se pare că nu există o legătură?) Nu mi se pare. Ştiu că nu există”.  Puţine şcoli s-au îndepărtat de programa naţională rigidă şi limitată. Şi mai puţine au ales tehnici moderne de învăţare. În general, este vorba despre şcoli private.
Simion Hăncescu, preşedintele FSLI: „Învăţătorii şi profesorii adună foarte multe hârtii, muncesc foarte mult ca să facă aceste evaluări şi aceste hârtii rămân undeva în sertarul directorului, fără ca cineva să facă o analiză, să vedem care este concluzia”.
Sursa: digi24.ro și realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie pentru o elevă a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

Performanță deosebită reușită de o elevă de la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir: Mara Roman a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Chimie.

Mara Roman este elevă în clasa a X-a.

„Cu bucurie anunțăm încă o calificare la Națională la una dintre cele mai dificile discipline: chimia. Concursul adresat liceelor tehnologice, vocaționale, câștigat și în 2024 și de un reprezentant al școlii noastre ne aduce speranță și certitudinea că ceea ce facem aici la Lăzărescu, nu facem în zadar!”, au transmis reprezentanții colegiului cugirean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

English 4 Kids, clubul de engleză al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, o nouă întâlnire în 16 aprilie

Publicat

în

English 4 Kids – Clubul de engleză al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

English 4 Kids – Clubul de engleză este un proiect cultural-educativ inițiat în anul 2019, desfășurat lunar sub forma unui club de limbă și civilizație engleză pentru copii, având ca scop apropierea celor mici de limba și cultura britanică/americană și familiarizarea acestora cu fondul de carte în limba engleză al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Elementele implicate în desfășurarea acestui club sunt: joc/joacă, ateliere creative, cântece, vizionări de materiale educative audio-video în limba engleză, toate sub îndrumarea unui cadru didactic specializat – prof. Diana Bianca Mortură. Din partea bibliotecii județene, proiectul este coordonat de bibliotecara Ana-Maria Pienar.
Activitățile din luna aceasta vor avea loc în data de 16 aprilie 2024, la ora 16:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, iar tema abordată va fi „In the Kitchen”. Alături de Diana Bianca Mortură și Ana-Maria Pienar, copiii prezenți la eveniment vor cânta și se vor juca, vor învăța expresii și cuvinte noi, vor lectura cărți adecvate și vor conversa cu copii de vârsta și preocupări similare, toate în limba engleza.

English 4 Kids – Clubul de engleză va avea loc și în cadrul Târgului de cArte Alba Transilvana, din perioada 10-12 mai 2024, în aer liber, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Cărți noi la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

La Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cărți noi

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, și la acest început de an, și-a îmbogățit colecția cu noi titluri de carte.

În primul trimestru al anului 2024 au fost achiziționate un număr total de 731 de titluri de carte, respectiv un număr de 1.023 de unități de bibliotecă (în principal cărți). În acest scop, bugetul alocat pentru achiziția de carte pe trimestrul I din 2024 a fost de 50 de mii de lei, din care a fost cheltuită suma de 47.394,86 de lei.

„Politicile privind achiziția și donația de carte de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au la bază regulamentul adoptat de către consiliul de administrație al bibliotecii, astfel încât achiziția se face echilibrat iar documentele achiziționate fac parte din toate domeniile de cunoștințe. Informarea privind producția editorială, în scopul achiziției de titluri noi,  se face în cadrul activităților de animație de bibliotecă, prin consultări directe cu utilizatorii, prin întâlniri cu editorii și scriitorii și nu în ultimul rând în cadrul Târgului de cArte Alba Transilvana”, se arată într-un comunicat de presă.

Anul acesta Târgul de cArte Alba Transilvana va avea loc în perioada 10-12 mai, pe esplanada de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba