Norma de hrană pentru pacienţii spitalului din Alba Iulia a crescut

Adăugat la Știri

pacientiPacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia primesc începând cu data de 1 octombrie porţii îmbunătăţite, după ce norma de hrană a crescut cu 3 lei pentru regimul comun.

Alocaţia de hrană pentru un pacient internat la Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia era înainte de această mărite, în medie de 7 lei pe zi.  Aceasta putea fi mai mare în funcție de regimul alimentar indicat de medic, potrivit cu afecțiunea pacientului. Din alocația de hrană se asigură trei mese principale pe zi: micul dejun, prânzul şi cina.

Din octombrie, alocaţiile de hrană pentru pacienţii adulţi sunt cuprinse între 7 şi 19,4 lei pe zi, iar pentru copii – între 3 lei şi 17,5 lei pe zi.

Citește și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia poate efectua, de anul acesta, operații de tratare a obezității pe cale laparoscopică

De exemplu, pentru bolnavii de diabet – adulţi, pentru lăuze, bolnavii arşi, pentru pacienţii care au hepatită şi pentru bolnavii adulţi diagnosticaţi cu cancer, alocaţia de hrană a crescut din octombrie la 15 lei pe zi per bolnav. Pentru copiii bolnavi de diabet, alocaţia zilnică de hrană este de 17,5 lei. Bolnavii care fac hemodializă vor avea alocaţie zilnică de hrană de 9 lei.

Aceste sume urmează să fie suportate din bugetele de venituri şi cheltuieli ale spitalelor, indiferent de subordonare.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii