Noile case de marcat vor fi conectate la serverul Fiscului, din 2018: Anul viitor începe comercializarea lor

Adăugat la Știri

case-de-marcatNoile case de marcat vor putea fi achiziționate de anul viitor, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 Agenția Națională de Administrare Fiscală să se conecteze la ele. În 2017 va începe comercializarea caselor de marcat.

Șeful ANAF a precizat că speră ca specificațiile să fie publicate în Monitor Oficial în câteva zile și apoi să înceapă procedura tehnică de autorizare a modelelor care vor fi comercializate. Toate casele de marcat vor fi legate la serverul Fiscului din 2018. Un echipament special va transmite datele către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în momentul emiterii unui bon. Conectarea a fost amânată de mai multe ori, iar ultimul termen cerea ca sistemul să fie pus în practică în mai anul viitor.

Citește și Fiscul vrea buton special în aplicaţiile de internet banking

Din 2017, comerciantii vor fi obligati  sa schimbe casele de marcat vechi, cu role de hartie, cu aparate cu jurnal electronic, care vor transmite date fiscale online catre sistemul informatic al Fiscului. Marii contribuabili vor fi obligati sa utilizeze noile aparate incepand cu data de 1 aprilie 2017, in timp ce de la 1 iulie revine aceasta obligatie si contribuabililor mijlocii. Contribuabilii mici vor fi obligati sa foloseasca astfel aparate incepand cu data de 1 noiembrie a anului viitor. Fiscul va acorda comerciantilor o deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat si pentru programul electronic, acestea fiind estimate la 40-60 de euro/echipament. Masura este implementata pentru scaderea gradului de birocratie, reducerea evaziunii fiscale si cresterea veniturilor bugetare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii