Noi succese șahiste pentru copiii albaiulieni, la Cluj-Napoca și Sibiu

Adăugat la Știri

Pentru cei mai tineri sahisti albaiulieni luna iunie este un plina de competitii, in aceasta perioada desfasurandu-se mai multe turnee de juniori.

Ca in fiecare an Festivalul International de Sah Lions de la Cluj-Napoca a fost un foarte bun prilej pentru juniorii albaiulieni experimentati de a-si confirma valoarea, iar pentru cei mai mici practicanti ai sportului mintii un loc perfect unde sa-si faca debutul in competitii. In sectiunea principala a turneului, aceeaa juniorilor sub 18 ani, albaiulianul Iustin Ciorgovean legitimat la CS Univesitatea de Vest Timisoara s-a clasat pe locul 2, la egalitate de puncte cu primul clasat Mircea Talu (CSS Viitorul Cluj-Napoca), a treia treapta a podiumului fiind ocupata de Radu Tampea (CSU Alba Iulia), acesta primind si premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani.

In concursurile pentru debutanti de la Cluj-Napoca, o excelenta evolutie a avut Alexandru Macalet, care desi esta inca la gradinita, s-a clasat primul la categoria copii clasa 0 castigand toate partidele jucate. Medalii de argint la categoriile lor de varsta au obtinut Antonia Stremtan (9 ani). Stefan Bercu (8 ani) si Delia Horbaniuc (6 ani), in timp ce David Horbaniuc (4 ani si jumatate) si Stefan Rusu-Stoian (9 ani) au obtinut medalii de bronz.

Citește și Care sunt cele mai iubite sporturi

O saptamana mai tarziu, copiii albaiulieni au obtinut alte medalii la Cupa Juvenil desfasurata la Sibiu. Categoria copii sub 8 ani a fost dominata categoric de elevii antrenorului Marius Ceteras. Andrei Simina (8 ani) a castigat toate partidele jucate, devansandu-l in clasament pe fratele sau mai mic Alexandru Simina (7 ani), care a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint. Foarte buna si evolutia lui Alexandru Macalet (6 ani) si Tudor Topala (8 ani), clasati pe locurile 5, respectiv 8 din 32 de participanti la aceasta categorie de varsta. De remarcat si evolutia buna a lui George Plesa (9 ani) si Antonia Stremtan (9 ani), care au evoluat la categoria juniori sub 13 ani.

Urmatoarea competitie sahista juvenila va avea loc la Salina Turda, copiii incepatori urmand a juca in 17 iunie, iar copiii avansati in perioada 17-20 iunie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii