Noi subvenții pentru fermieri, din 2017

Adăugat la Știri

rosiiProducătorii agricoli de tomate și carne de porc primesc în acest an subvenții de la stat.

Producătorii de roșii vor primi un ajutor de 3 mii de euro pentru 1.000 metri pătrați, în situația în care se cultiva soiuri românești și se relizează 2 kg de legume pe metru pătrat. Acestea vor fi predate centrelor de colectare. De asemenea, producătorii de carne de porc primesc 10 mii de euro ca ajutor de la stat, pentru creșterea a 200 de capete ce asigura livrarea unei cantități de 20 de tone de carne. Fermierii vor trebui sa justifice producția obținute și destinația acesteia. Se urmărește astfel, reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție proprie.

Acestea se vor acorda prin selecție, pe baza datelor statistice, și vor avea un program de desfășurare de 8 ani. Programul începe în anul 2017, prin selectarea, pe baza datelor statistice a tomatelor și cărnii de porc, scrie agrointel.ro.

Citește și Cum putem sti daca rosiile de la piata au fost modificate genetic. Secretul, dezvaluit de agricultorii romani

Scopul măsurii este reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție internă. Momentan se lucrează la actul normativ prin care să se acorde bani pentru primele două produse. ”În scurt timp vom introduce actul normativ în ședință Guvern astfel încât să putem construi și bugetul pentru că o noutate este că nicio cifră din buget nu va fi susținută dacă în spate nu există un program”a spus ministrul agriculturii Petre Daea, potrivit agrointel.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii