Noi reguli pentru părinţii care pleacă în străinătate

Adăugat la Știri

Din 2018, părinții plecați în străinătate vor avea mai multe obligații de îndeplinit. Părinții plecați în străinătate vor fi obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare, începând din 2018, notează avocatnet.ro.

Obligația va fi impusă odată ce Proiectului de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România va intra în vigoare. Pentru asta, el are nevoie de votul Executivului, al Parlamentului, de aprobarea șefului statului, dar și de publicarea în Monitorul Oficial.

„Părinții care sunt plecați din țară și care lasă copii eligibili la vaccinare în grija unor membri ai familiei ori a altor persoane, în condițiile prevăzute de lege, sunt obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare”, scrie în proiectul de lege, pus din nou în dezbatere publică, într-o formă mult diferită de cea afișată în aprilie.

Citește și Ce despăgubiri pot solicita călătorii dacă avionul, trenul sau autocarul are întârzieri?

Pentru asta, respectivii părinți vor trebui să-i scrie medicului de familie numele responsabilului, în termen de 15 zile de la data primirii informării din partea medicului de familiei asupra calendarului de vaccinare.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii