Noaptea Muzeelor- Noaptea în care istoria prinde viață, în 21 mai, la Alba Iulia: Anul acesta, va fi prezentă alături de Garda Apulum și ultimul proiect de succes al muzeului albaiulian, Garda Națională

Adăugat la Știri

Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului Noaptea Muzeelor un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

Astfel, pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele Personaje istorice, întruchipate de angajații muzeului și voluntari, vor da viață expoziției de bază a muzeului. Printre ele, vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican.

Anul acesta, la eveniment va fi prezentă alături de Garda Apulum și ultimul proiect de succes al Muzeului Național al Unirii, Garda Națională.

Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 21 mai, iar acțiunile cuprinse în cadrul evenimentului vor începe la ora 19.00. Evenimentele se vor desfășura atât în interiorul muzeului, cât și pe aleea din fața acestuia, în Sala Unirii și Spațiul Expozițional Poarta a-III-a.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii