Nicoleta Coșarcă, la Unirea FM : Ne lipsesc medici la Terapie Intensivă, Chirurgie, Oncologie. După schimbările legislative recente, sperăm să devenim atractivi pentru ei

Adăugat la Știri

spitalul-judetean-abiE nevoie de medici și la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, la Terapie Intensivă, Chirurgie sau Oncologie, a declarat la Unirea FM managerul unității spitalicești din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Aceasta a precizat că periodic trimit Consiliului Județean Alba propuneri de modificare a statului de funcții și speră ca acum, după schimbările legislative, Spitalul din Alba Iulia să devină mai atractiv pentru medici.

Nicoleta Coșarcă : ”Atât de mult s-a dezvoltat secția noastră de oncologie, încât am ajuns să spunem că nu ne mai ajung medicii. Periodic trimitem Consiliului Județean propuneri de modificare a statului de funcții. Încercăm să scoatem posturi la concurs, o parte se ocupa, o parte nu. Poate acum, după apariția legii salarizării și a mult discutatei ordonanțe 20, să devenim mai atractivi pentru medicii din alte localități.”

O soluție ar fi și acordarea unor locuințe de serviciu pentru medicii ce vor veni să profeseze la spitalul din Alba Iulia. Trebuie sa existe o colaborare între instituțiile locale și județene.

Nicoleta Coșarcă : ”Autoritățile locale, respectiv primăria, cu care avem un parteneriat, chiar dacă nu suntem în subordinea lor, au preluat această misiune de a face câteva locuințe pentru doctori. Trebuie să existe o colaborare între instituțiile locale și județene, pentru ca unitatea care deservește atât populația orașului cât și populația județului să asigure condiții pentru medici, pentru pacienți. Da, Consiliul Local Alba Iulia a dat câteva locuințe, au fost puse la punct și preluate de medici.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii