Nicolae Albu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali Alba, la Unirea FM : Cerem o sumă infimă și nu se găsesc soluții. Dacă nu sunt capabili, să lase pe alții

Adăugat la Știri

postaPoștașii din Alba nu lucrează nici astăzi. Protestul continuă. Astăzi se vor achita doar pensiile. 

Activitățile oficiilor poștale, în Alba, sunt afectate și astăzi. Circa 90% dintre angajați nu lucrează, așa cum s-a întâmplat și ieri. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

Nicolae Albu, liderul Sindicatului Lucrătorilor poștali, filiala Alba :  ”Ieri am avut o grămadă de cazuri în care oamenii ne-au amenințat că ne dau în judecată, i-au amenințat pe colegii de la ghișeu. Trebuie însă să ne înțeleagă că timp de 7 luni de zile am făcut tot ce a ținut de noi ca să nu ajungem în situația asta. Se face și foarte multă diversiune, ieri s-a anunțat că s-a terminat protestul, dar în județul Alba, ieri, protestul a fost toată ziua, poșta în Alba  a fost închisă în proporție de 90%.  Ne-a supărat lipsa de reacție a conducerii companiei. Nu este posibil să fie închisă poșta, activitatea să fie blocată și ei să nu reacționeze. Astăzi, postașii nu au vrut să plece nici măcar cu pensiile. I-am rugat să ducă pensiile, pentru că astăzi e ultima zi de achitare a pensiilor. O vor face, dar se vor întoarce în oficii ca să continue protestele. A venit și un e-mail de la directorul executiv al companiei, Rareș Stanciu, prin care a iritat și mai tare rețeaua. Îi ceartă pentru ce au făcut ieri. Trebuie să fie certați ei, pentru ce nu au făcut în ultimii 3 ani jumătate. Cerem o sumă infimă, 100 de lei net. Și nu se găsesc soluții. Dacă nu sunt capabili, să lase pe alții. Ultima propunere a fost de 100 de lei, brut , după care au trimis două tabele, din care tot 100 de lei iasă, adică 60 de lei în mână, propunere care nu a fost acceptată de nimeni, în Alba.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii