Niciun caz de boală profesională, în acest an, în Alba

Adăugat la Știri

boli-profesionaleUn raport privind accidentele de muncă înregistrate de angajatorii cu sediul social în judeţul Alba şi bolile profesionale, a fost prezentat în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social.

Potrivit directorului Casei de Pensii Alba, Alexandru Retegan, de la începutul acestui an au fost înregistrate 49 de accidente. În ceea ce priveşte angajatorii cu sediul social în alt judeţ, numărul accidentelor de muncă s-a cifrat la 10, dintre care 9 accidente cu incapacitate temporară de muncă şi unul soldat cu un deces.

În ceea ce priveşte cazurile de boli profesionale, dacă în anii 2014 şi 2015,  numărul acestora atingea cifra 4, în acest an nu a fost înregistrat niciun caz de boală profesională. Potrivit directorului Casei de pensii Alba, cea mai sensibilă ramură cu riscuri de accidente de muncă este cea a prelucrării lemnului.

Citește și Ce drepturi au angajaţii în cazul unui accident de muncă?

Pentru anul 2017, compartimentul Accidente de Muncă şi Boli Profesionale din cadrul Casei Județene de Pensii Alba îşi propune să desfăşoare o mai bună comunicare cu angajatorii în vederea promovării legiilor actuale, după ce au fost constate din practica anilor anteriori, la angajatorii din Alba, deficienţe de cunoaştere sau chiar necunoaşterea lor.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii