Rămâi conectat

Sport

Nevednichy prinde din urmă liderii Openului Internațional de șah al României de la Alba Iulia

Publicat

în

Openul International al Romaniei la sah, care se desfasoara la Hotel Transilvania din Alba Iulia, a continuat luni cu runda a 7-a. De aceasta data au fost nu doi invitati speciali pentru a deschide runda, ci doua dueturi elev-profesor de invitati speciali. Mai intai elevul Cristian Pop la violoncel, acompaniat la pian de profesorul sau de la “Liceului de Arta Regina Maria” Ovidiu Parjol, un renumit pianist albaiulian, au oferit participantilor o excelenta interpretare a unei gavote (dans vechi francez in doi timpi) compusa de David Popper.

 A urmat apoi momentul efectuarii primei mutari la masa 1, insa spre surpriza participantilor, organizatorii au anuntat ca de data aceasta sunt doi invitati. Mai intai directorul de turneu Marius Ceteras l-a prezentat pe Andrei Groza, un elev albaiulian in varsta de 12 ani castigator al unui concurs european de desene la care au participat peste 300 de copii, acesta efectuand prima mutare pentru Vladislav Nevednchy la masa 1 contra lui Stelios Halkias. A urmat apoi o prezentare mai inedita. Inainte de toate trebuie spus ca in urma cu cateva zile, telefonul mobil al unuia dintre spectatorii care urmarea cu mare interes partida Istratescu – Inkiov a sunat si, conform regulamentului, a fost “invitat” de secretarul general al F.R.Sah, Vladimir Danilov, sa paraseasca imediat sala de joc. Ulterior, afland despre pasiunea extraordinara a acelui spectator pentru sah, fost campion al municipiului Alba Iulia in anul 1971, fost director al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, care din aceasta pozitie a sprijinit permanent toti elevii sahisti ai colegiului, dar si un mare fan al lui Andrei Istratescu, a carui evolutie sahista o urmareste de cand era copil, acelasi secretar general al Federatiei Romane de Sah, Vladimir Danilov, l-a invitat pe profesorul Nicolae Ota sa efectueze prima mutare pentru jucatorul sau favorit, Andrei Istratescu, la masa 2 contra lui Konstantin Tarlev, in aplauzele participantilor si spectatorilor prezenti.

 La fel ca in runda precedenta, partidele de la primele mese au fost foarte echilibrate. Desi a avut un pion in plus si l-a presat permanent pe Stelios Halkias (GRE), Vladislav Nevednichy (ROU) a trebuit sa se multumeasca cu un rezultat de egalitate. In meciul dintre primii doi favoriti ai turneului, Andrei Istratescu (FRA) a jucat mai putin inspirat deschiderea, adversarul sau Konstantin Tarlev egaland rapid cu piesele negre, astfel ca meciul s-a incheiat destul de rapid remiza. Acelasi scenariu s-a repetat si la masa 3, unde Vlad Jianu (ROU) si Andreas Heimann (GER) au ajuns intr-o situatie de remiza clara, dupa ce au schimbat aproape toate piesele in primele 25 de mutari. Singurele partide decise ale rundei dintre cele care contau pentru partea superioara a clasamentului au fost la mesele 4 si 5. Dupa ce a obtinut o pozitie egala cu negrele, Mihnea Costachi a gresit grav in final in derby-ul juniorilor care rivalului sau traditional, Bogdan Deac, acesta din urma obtinand victoria  dupa o partida care a durat 88 de mutari. Un rezultat care il aduce pe Bogdan Deac in plutonul fruntas alaturi de Andrei Istratescu, Vladislav Nevednichy si Stelios Halkias, toti patru cu 5 puncte din 7 partide, juniorul valcean fiind aproape de obtinerea unei norme de mare maestru international. O alta victorie importanta a fost obtinuta de Szabo Gergely (ROU), care l-a invins pe Vadim Shishkin (UKR) si s-a apropiat la o jumatate de punct de cvartetul fruntas.

 De notat si cateva rezultate foarte bune obtinute de jucatorii locali in runda a 6-a. Adrian Secheres a remizat cu marele maestru international Tiberiu Georgescu, George Ileana l-a invins cu piesele negre pe maestrul international Mihai Ionescu, iar Iustin Ciorgovean l-a invins pe Mihnea Ognean, vicecampion european de juniori sub 12 ani anul trecut.

 Penultima runda, care va avea loc marti incepand cu orele 16 la sala Gemina a Hotelului Transilvania, programeaza cateva partide foarte interesante, cum ar fi Bogdan Deac – Andrei Istratescu, Konstantin Tarlev – Vladislav Nevednichy, Stelios Halkias – Vlad Jianu sau Andreas Heimann – Szabo Gergely.

 In Openul Judetului Alba, care se desfasoara in paralel cu turneul principal, Andrei Secrieru (CS Universitatea de Vest Timisoara) l-a invins pe Radu Roncea si a preluat conducerea in clasament cu 4,5 puncte din 5 partide, devansadu-l pe jucatorul sebesan si alti doi jucatori, Mihai Vilceanu (Cugir) si Victor Moga (Targu Mures) cu o jumatate de punct, derby-urile rundei a 6-a fiind Vilceanu – Secrieru si Moga – Roncea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

LPS Alba Iulia, calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin

Publicat

în

Calificare la turneul final Under 13 la baschet feminin pentru LPS Alba Iulia

Echipa de baschet feminin Under 13 a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se la turneul final al campionatului național organizat de FRB, respectiv între primele 8 formații din țară.

La Under 13, elevele antrenorului Valentin Urian au reușit să câștige Grupa 4, de la Tg. Mureș, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, la diferențe confortabile, după cum urmează: 78-27 cu Gladius Târgu Mureș (gazda), 77-26 cu CSM Târgu Jiu și 81-29 cu Genial Baschet 22 București. Clasamentul a fost următorul: 1. LPS Alba Iulia – 6 puncte (3 victorii), 2. Genial Baschet 22 București – 5 puncte (două succese și o înfrângere), 3. CSM Târgu Jiu – 4 puncte (un meci adjudecat și două insuccese), 4. Gladius Târgu Mureș – 3 puncte (toate jocurile pierdute).

În actuala stagiune, la Under 13, LPS Alba Iulia are un parcurs impecabil, cu 16 victorii și o singură înfrângere.

Turneul final, din 15-19 mai, va opune 8 echipe, respectiv primele două clasate în cele 4 grupe.

Lotul condus de antrenorul Valentin Urian a fost format din Maria Nichimiș, Karina Maria Onea, Ana Damian, Ingrid Baicon-Ciban, Carla Alexandru (cpt), Delia Mărcuș, Sofia Cîrja, Maya Niga, Cristina Maria Cioara, Mădălina Mărginean (absentă, din motive medicale, Eliza Căta).

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci la Zlatna pentru CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, meci la Zlatna în liga a treia de fotbal

CSM Unirea Alba Iulia are meci pe teren propriu în etapa a patra din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Partida cu Avântul Reghin se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Ambele combatante au obținut victorii în runda anterioară. CSM Unirea Alba Iulia, lider în play-out, s-a impus cu 2-1 la Cugir în fața echipei locale Metalurgistul. Avântul Reghin a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu Industria Galda.

foto: Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba